Τα Top 12 + 1 ζαχαροπλαστεία των σεφ –συντονιστείτε για τις γιορτές! (Α’ μέρος)

Αυτά είναι τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας –όπως τα εμπιστεύτηκαν στο Andro– απ’ όπου παίρνουν γλυκά για το εστιατόριο και το σπίτι τους οι σεφ. Ενόψει των γιορτών, δείτε (με κλειστά μάτια!) τι προτείνουν οι ειδικοί.

 
Χιονάνθρωποι από αμύγδαλο(Υπέροχα βρώσιμα διακοσμητικά σε σχήμα χιονάνθρωπου, πλασμένα από μάρτσιπαν που φτιάχνουμε μόνοι μας.) - Κέικ «χριστουγεννιάτικο δέντρο»

«Στο μαγαζί του Στέλιου Παρλιάρου αγαλλιάζει η ψυχή μου και δεν νιώθω Ευρωπαίος δεύτερης διαλογής», γράφει ο Χριστόφορος Πέσκιας. (Ρhoto credit: http://www.steliosparliaros.gr/)

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΕΣΚΙΑ: «SWEET ALCHEMY BY STELIOS PARLIAROS»

Επειδή ο Στέλιος Παρλιάρος κάνει τις καλύτερες σοκολάτες (και γλυκά) στην Ελλάδα –μπορεί και στην Ευρώπη. Επειδή στο μαγαζί του αγαλλιάζει η ψυχή μου και δεν νιώθω Ευρωπαίος δεύτερης κλάσης. Επειδή είναι ο μοναδικός μας ζαχαροπλάστης-«δημιουργός». Επειδή είναι ταυτόχρονα και καλλιτέχνης και εργάτης. Επειδή είναι και φίλος μου, κι όταν πάω εκεί με κερνάνε και κανένα γλυκάκι παραπάνω.

«Sweet Αlchemy by Stelios Parliaros»: Κολοκοτρώνη 9, Κηφισιά, τηλ. 210 8080480.

//Ο Χριστόφορος Πέσκιας είναι Executive Chef στα εστιατόρια «Balthazar» (Τσόχα 27, Αθήνα, τηλ. 210 6441215) και «Different & Different» (Μάτσα 17, Κηφισιά, τηλ. 210 6200066-77)

Στην επόμενη σελίδα: «Τα καλύτερα πολίτικα γλυκά στην Αθήνα, φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro