Γιαννιώτικο

Γιαννιώτικο: ένα κανταΐφι τυλιγμένο σε φύλλο μπακλαβά ελαφρά σιροπιασμένο. Για μερακλήδες! (Ρhoto credit: http://chatzis.gr/)

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΟΞΗ ΜΠΕΚΡΗ: «ΧΑΤΖΗΣ»

Τα καλύτερα πολίτικα γλυκά στην Αθήνα, φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά. Φοβερό καζάν ντιπί, σιροπιαστά με τραγανό φύλλο που μοσχοβολάει βούτυρο, απίστευτο εκμέκ με καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα (δοκιμάστε το οπωσδήποτε) κι ένα από τα λίγα ζαχαροπλαστεία όπου μπορείτε να γευτείτε το ταούκ γκιοκσού, πολίτικη κρέμα με κομματάκια κοτόπουλου. Ένα ζαχαροπλαστείο με υπερεκατονταετή ιστορία (ξεκίνησε το 1908 στη Θεσσαλονίκη και εκατό χρόνια αργότερα, το 2008, άνοιξε παράρτημα και στην Αθήνα), που σε ταξιδεύει, με γλύκα που δεν παίζεται, πίσω στο χρόνο.

«Χατζής»: Μητροπόλεως 5, Σύνταγμα, τηλ. 210 3222647 και 25ης Μαρτίου 27, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9317273.

//Ο Δόξης Μπεκρής είναι ο Group Chef της Fairmont Hotels and Resorts, υπεύθυνος για όλα τα ξενοδοχεία της στη Μέση Ανατολή, Ινδία και Αφρική.

Στην επόμενη σελίδα: «Γλυκά επιπέδου, γαλλικής κουλτούρας».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top