Τα αρώματα του καφέ μεταφέρονται μέσα από την οθόνη; Ίσως. Μπορεί και όχι. Η τεχνογνωσία; Ο ενθουσιασμός; Ναι. Απολύτως ναι. Την Παρασκευή 7 Μαΐου, ο ρέκτης του καφέ Γιάννης Ταλούμης, Head of Quality της Taf, της καταξιωμένης εταιρείας καφέδων ανώτερης ποιότητας, θα μυήσει 20 τυχερά μέλη της καφεφιλικής κοινότητας στο Taste Experience, δηλαδή την λεπταίσθητη τέχνη της γευσιγνωσίας του καφέ. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση, το πρώτο σεμινάριο από τα πολλά που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον.
O Γιάννης Ταλούμης, εμπνευστής και υπεύθυνος του προγράμματος direct relationship, του βασικού πυλώνα της ποιότητας της taf, οργανώνει μαζί με το Coffee Education Center by taf, το Ed for Aid – μια σειρά online sessions, με τελικό σκοπό τη στήριξη των αγροτικών κοινωνιών παραγωγής καφέ και την κάλυψη των αναγκών τους. Το πρόγραμμα direct relationship είναι άμεσα συνδεδεμένο με τους παραγωγούς, και ο Γιάννης Ταλούμης θέλει μέσα από το Ed for Aid να τους ανταποδώσει τη στήριξη και την ποιοτική συνεργασία.
Το Ed for Aid είναι μια σειρά από διαδικτυακά σεμινάρια και συζητήσεις στα οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι και στα οποία θα αναλυθούν σε βάθος τα γνωρίσματα του καφέ, οι ιδιαιτερότητες του και άλλα εξειδικευμένα θέματα που συλλογικά διαμορφώνουν έναν νέο, ανεξερεύνητο κόσμο για τους πιστούς λάτρεις του καφέ ανώτερης ποιότητας. Το Taste Experience είναι μόνο η αρχή του Ed for Aid.
Αξίζει, λοιπόν, το κόπο να μετέχει κανείς σε ένα τέτοιο σεμινάριο, καθώς πέραν των γνώσεων που θα αποκομίσει θα λάβει και μια ηθική ανταμοιβή, καθώς θα ξέρει πως τα χρήματα θα πάνε για καλό σκοπό. Οσοι επιθυμείτε να πάρετε μέρος κλείστε μια από τις 20 θέσεις για το Taste Experience by taf στέλνοντας email στο: [email protected].
Παράλληλα, αυτό το σεμινάριο θα είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις του τονωτικού ροφήματος να εμβαθύνουν στην απόλαυση υπό την καθοδήγηση ενός ανεξάντλητου γνώστη και ταυτόχρονα να συμβάλουν έναντι λογικού τιμήματος σε έναν ευγενή σκοπό, αποκομίζοντας χρήσιμα πνευματικά και υλικά εφόδια.
Για την επίτευξη του σκοπού αλλά και για να είναι επιτυχημένη η συμμετοχή στο Online Session, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αποκτήσουν ένα ειδικό κιτ εξοπλισμού, το οποίο θα περιλαμβάνει τον καφέ που θα χρησιμοποιήσουν, κουτάλι γευσιγνωσίας, κούπες taf, δοσομετρητή – κανάτα, χάρτη γευσιγνωσίας, νερό, σουπλά καθοδήγησης και τοποθέτησης του εξοπλισμού, μολύβια taf, και το οποίο θα τους αποσταλεί έναντι 45 ευρώ.
Χρήσιμος εξοπλισμός που φυσικά θα χρησιμεύσει και μετά το σεμινάριο, ενώ τα χρήματα θα δοθούν εκεί που υπάρχει ανάγκη, αφού όλα τα έσοδα θα διατεθούν με πλήρη διαφάνεια στις αγροτικές κοινωνίες παραγωγής καφέ και οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται για την εξέλιξη του έργου, μέσω οπτικοακουστικού υλικού που θα λαμβάνουν στα e-mail τους.
Εξοπλισμένοι, λοιπόν, με την κατάλληλη υποδομή και εφοδιασμένοι με τον καλύτερο καφέ που μπορεί κανείς να βρει, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο την τεχνογνωσία και την εμπειρία που θα μοιραστεί μαζί τους ο οργανωτής της συνάντησης. Οι γνώσεις, ο εξοπλισμός, οι αναμνήσεις που θα αποκτήσουν, θα τους συντροφεύσουν έπειτα στις δικές τους γευστικές εξερευνήσεις. Για αυτό λοιπόν μη το σκέφτεστε: η εμβάθυνση και η καλλιέργεια σε έναν τομέα μεγάλης λεπταισθησίας (όπως είναι η γεύση και ο εκλεκτός καφές) θα ανταμείψει τον πρωτοπόρο αναζητητή με στιγμές μεγάλης ικανοποίησης, συνυφασμένες με τη χαρά της ανακάλυψης.
Συγκεντρωθείτε, λοιπόν, ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά, τα ρουθούνια και τους γευστικούς κάλυκες, και συνδεθείτε για να εντρυφήσετε στα μυστικά που θα σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στο συναρπαστικό σύμπλεγμα αρωμάτων και γεύσεων που θα μάθετε να απελευθερώνετε από την κρυψώνα του μικρού καφέ κόκκου. Εξοικειωθείτε με τα αρώματα, τις γεύσεις, τις υφές, τα τρία βασικά γνωρίσματα του καφέ που ενεργοποιούν αντίστοιχα τρεις διαφορετικές αισθήσεις που αλληλεπιδρούν και μας εθίζουν στο αγαπημένο ρόφημα.
Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να κατανοούν καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας αυτών των στοιχείων, προκειμένου να βελτιώσουν τις αισθητηριακές τους δεξιότητες και να αναπτύξουν τα αναγκαία διανοητικά εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να σχηματίζουν μια πλήρη εικόνα για τις ιδιαίτερες ποιότητες και τα χαρακτηριστικά του καφέ μέσα στις άπειρες εκφάνσεις του. Έχοντας απεριόριστη αγάπη για τον καφέ και μακρόχρονη εμπειρία που αντανακλάται σε σειρά πιστοποιήσεων, διακρίσεων και βραβείων, ο οικοδεσπότης Γιάννης Ταλούμης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σας καθοδηγήσει και να σας εμπνεύσει.
//Οσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος και να κλείσουν θέση πρέπει να στείλουν email στο [email protected]
Διαβάστε ακόμα: Taloumis Family Limited Reserve – σπάνιοι καφέδες για τους ρέκτες του πράσινου κόκκου.