Tanqueray No. Ten & Tonic: Το απεριτίφ του 2ου event των Artisans

Η Reserve Brand ambassador της Diageo Άντζελα Μαριδάκη, μοιράζεται τα μυστικά για ένα δροσιστικό, «Bespoke G&T», σκέτη απόλαυση για το καλοκαίρι.

Φωτογραφία :
Νίκος Καρανικόλας
 

Απλό στην εκτέλεση, με πλούσια γεύση και όσο δροσιστικό πρέπει για το καλοκαίρι.

Όσοι βρέθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες στο 2ο event των Artisans στο Bespoke Athens του Βασίλη Μπουρτσάλα, εκτός από το να μυηθούν στα μυστικά της χειροποίητης γραβάτας από τον master του είδους Massimo Scapellato, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και ένα κορυφαίο τζιν με τόνικ. Συγκεκριμένα, το πολύτιμο Tanqueray No. Ten με Ελληνικό Tonic Water της Three Cents.

Γενναίες ποσότητες από μυρωδάτο φρέσκο λευκό γκρέηπφρουτ, φρέσκα λάιμ, φρέσκο πορτοκάλι και άνθη χαμομηλιού αποστάζονται στον μικρό άμβυκα«Tiny Ten» που δίνει το όνομά του στο ποτό. Όπως ακριβώς μια χειροποίητη γραβάτα χαρίζει το απαραίτητο «zest» και χρώμα σε ένα bespoke σύνολο, έτσι και τα φρέσκα φρούτα είναι η τελευταία πινελιά που ανεβάζει το Tanqueray Ten ένα σκαλί πάνω από όλα τα άλλα gin.

Απλό στην εκτέλεση, με λεπτό άρωμα και δροσιστική επίγευση, το «Bespoke G&T» που εμπνεύστηκε η Άντζελα για το Andro και εκτέλεσε υποδειγματικά ο bartender Θάνος Ιωάννου, είναι ένα απεριτίφ για gentlemen που μπορείτε να απολαύσετε και στο σπίτι σας.

Υλικά:
50ml Tanqueray No. Ten Gin
100ml Three Cents Aegean Tonic Water
1 φέτα ροζ γκρέιπφρουτ
1 κλωναράκι λεμονοθύμαρο

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε σε ποτήρι τύπου highball άφθονους κύβους καθαρού πάγου. Προσθέτουμε 50ml Tanqueray No. Ten Gin και απογεμίζουμε με Three Cents Aegean Tonic Water (περίπου 100ml). Αναδεύουμε ελαφρά. Γαρνίρουμε με μια μεγάλη φέτα ροζ γκρέιπφρουτ και ένα κλωναράκι από φρέσκο λεμονοθύμαρο.

Ο Θάνος Ιωάννου εν ώρα δημιουργίας του τέλειου gin & tonic, στο ανδρικό “άβατο” του Bespoke Athens.  

Αξίζει να γνωρίζετε:
Το μυστικό για ένα σπουδαίο gin & tonic βρίσκεται πρωτίστως στην επιλογή ενός ultra premium αρωματικού gin. Η εμπειρία απογειώνεται από την σωστή ποσότητα και ποιότητα πάγου: σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη απαιτείται μεγάλος αριθμός από συμπαγή παγάκια ανά σερβίρισμα προκειμένου να επιτευχθεί μέσα στο ποτήρι ένα «κενό αέρος» που θα επιβραδύνει και το λιώσιμο του πάγου.

 

Διαβάστε ακόμα: Zacapa Coffee Old Fashioned, αυτό είναι το cocktail του πρώτου Artisans event

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close