Ο Τάσος Αντωνίου σε μια από τις εξορμήσεις του στην κεντρική αγορά του Πειραιά.

Ο Τάσος Αντωνίου σε μια από τις εξορμήσεις του στην κεντρική αγορά του Πειραιά.

Μιράν, Ευριπίδου 45, Αθήνα, τηλ: 2103217187. Κάθε φορά που μου ανοίγει η όρεξη για νόστιμους και πικάντικους μεζέδες, το μυαλό μου πηγαίνει στην Ευριπίδου 45 και το καταπληκτικό χειροποίητο σουτζούκι του Μιράν. Το βάζω σχεδόν σε κάθε συνταγή μου, όπως και τον παστουρμά, ο οποίος χειμώνα καλοκαίρι πρωταγωνιστεί στο ψυγείο μου. Ο Μιράν Κουρουνλιάν είναι φοβερός άνθρωπος και έχει καταφέρει να διατηρήσει ζωντανή μέχρι σήμερα την τέχνη του αυθεντικού αρμένικου παστουρμά, που του δίδαξε ο παππούς Μιράν.

Αρτοποιότης ο Τάκης, Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη, 210 9230052. Με τον Αρτέμη, τον γιο του Τάκη, ήμασταν συμφοιτητές χωρίς να ξέρω τον θησαυρό που έκρυβε ο πατέρας του κάτω από την Ακρόπολη. Πάντα βρίσκω κέικ σαν να βγήκαν από τον φούρνο της γιαγιάς και ψωμί αληθινό. Και εδώ, κάθε φορά που μπαίνω στον φούρνο ξυπνάνε αναμνήσεις από τις διακοπές μας στη Μύκονο και την Αίγινα. Στιγμές μοναδικές.

rizopoulos-1

Ο κύριος Σωτήρης και η κυρία Ελένη στο καφεκοπτείο Ριζόπουλος ψήνουν και κόβουν εκλεκτό ελληνικό καφέ από το 1901.

Καφεκοπτείο Ριζόπουλος, Στεφ. Στρέιτ 1, Κέντρο Αθήνας (πλησίον πλατείας Κοτζιά), τηλ. 210 3218 428, 210 3214 558. Το πιο παλιό καφεκοπτείο της Αθήνας βρίσκεται στο παλιό χρηματιστήριο και μυρίζει φρεσκοκομμένο καφέ όλη η Σοφοκλέους. Ο κύριος Σωτήρης και η κυρία Ελένη ψήνουν και κόβουν εκλεκτό ελληνικό καφέ από το 1901. Είναι ένα αυθεντικό ελληνικό μαγαζάκι που μου θυμίζει άλλες εποχές και με ταξιδεύει κάθε φορά που πηγαίνω να αγοράσω το καθιερωμένο σακουλάκι με ελληνικό καφέ. Tip: Εδώ βρίσκω και ποικιλία από τις über χειροποίητες σοκολάτες Deus με το πολύ πρωτότυπό τους packaging.

Αργυρίου, Τσαμαδού 5, Πειραιάς, 210 4224336. Η αγάπη μου για τα τυριά είναι μεγάλη. Από πολύ μικρός θυμάμαι να μπαίνω με τη μητέρα μου στον Αργυρίου όπου η βαρελίσια φέτα είναι επιστήμη και έρχεται σε μαλακιά, μέτρια και σκληρή, πικάντικη ή όχι. Γρήγορη εξυπηρέτηση και σταθερή ποιότητα σε ένα μαγαζί με ιστορία.

miran

Ο Μιράν Κουρουνλιάν είναι φοβερός άνθρωπος και έχει καταφέρει να διατηρήσει ζωντανή μέχρι σήμερα την τέχνη του αυθεντικού αρμένικου παστουρμά.

Αργουδέλης, Δ. Γούναρη 21-23 (Στοά Πολίτου), Πειραιάς, τηλ. 210 4179469. Το ταχίνι είναι ένα υλικό με μεγάλη θρεπτική αξία. Ιδανικό για πρωινά, σαλάτες και κυρίως πιάτα το ταχίνι του Αργουδέλη ξεχωρίζει από το 1919 στην κεντρική αγορά του Πειραιά. Αξίζει επίσης να δοκιμάσεις και το χαλβά τους, αλλά και τα γλυκά του κουταλιού.

//Το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου «Για να μην ξαναπείς ποτέ… Μα² πεινάω!» («με 91 συνταγές, ιδανικές για το πρώτα βήματα στη δική σου κουζίνα») κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2014 από τις εκδόσεις Πατάκη.

Διαβάστε ακόμα: Τα top 5 φαγάδικα της Αίγινας

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top