Tequila Sangrita Shots, από τον Νεκτάριο Ντάλλα*

Η «καυτή» εκδοχή ενός κλασικού κοκτέιλ από το Μεξικό.

 
DSC_3284

Φωτογραφία: Στέφανος Παπαδόπουλος

Από τα πιο φημισμένα μεξικάνικα απεριτίφ, η «Sangrita» μετράει ήδη έναν αιώνα ζωής στα μπαρ της Λατινικής Αμερικής ‒και όχι μόνο. Τα χρώματα που προκύπτουν κατά την παρασκευή του κοκτέιλ μέσα στα τρία σφηνοπότηρα αποτελούν κάτι σαν… φόρο τιμής στη σημαία του Μεξικού.

 

Υλικά

45 ml Reposado Tequila

45 ml χυμός ντομάτας

30 ml χυμός αγγούρι

15 ml χυμός λεμόνι

Worcestershire sauce

Ταμπάσκο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Θα χρειαστείτε τρία μεγάλα σφηνάκια. Ρίξτε στο πρώτο σφηνάκι το χυμό αγγουριού και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Στο δεύτερο σφηνάκι ρίξτε το χυμό ντομάτας, 2 σταγόνες worcestershire sauce, αλάτι, πιπέρι και ταμπάσκο, ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε. Στο τρίτο σφηνάκι ρίξτε την παγωμένη τεκίλα. Ξεκινήστε να πίνετε από το σφηνάκι αγγουριού και καταλήξτε στην τεκίλα.

 

*Ο Νεκτάριος Ντάλλας είναι διευθυντής του εστιατορίου «Cash», Δηληγιάννη 54, Κεφαλάρι.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close