theeaters

Από αριστερά: Δημήτρης, Κωστής και Άρης. Ή αλλιώς οι The Eaters, όπως είναι γνωστοί.

Οι The Eaters είναι τρόπον τινά καλλιτέχνες. Της κουζίνας. Μέσα από την αισθητική τους, η οποία πολλάκις έχει συζητηθεί από foodies ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, ανήγαγαν το απαρέμφατο του μαγειρεύειν σε μια νέα σφαίρα, απλή και ταυτοχρόνως εκλεπτυσμένα αρτιστίκ. Είναι οι δικοί σου άνθρωποι που ξέρουν να μαγειρεύουν και τους συμβουλεύεσαι για το πώς να φτιάξεις κάτι ωραίο στα γρήγορα, ενώ σου δίνουν και ιδέες για φαγητό εκτός σπιτιού. Και την ίδια στιγμή είναι κινηματογραφιστές που κάνουν ακόμα και το κόψιμο μιας ντομάτας να φαίνεται θρυλικό.

Οι The Eaters είναι 3 αδέρφια, ο Κωστής, ο Άρης και ο Δημήτρης, και μαζί με αυτούς, η παρέα τους που συμβάλλει σε αυτό το project. Έχουν το δικό τους site, έχουν το δικό τους κανάλι στο youtube, και αρκετές χιλιάδες followers. Έχουν χιούμορ και τους αρέσει να παίζουν έξω από τα τετριμμένα. Γι’ αυτό σκεφτήκαμε να τους πάρουμε μια συνέντευξη τελείως έξω από τα νερά τους. Μια συνέντευξη στους The Eaters, ρωτώντας τους ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, αλλά τίποτα σχετικό με το φαγητό. Για την ανατροπή της υπόθεσης.

Για την ιστορία της υπόθεσης, δεν κόλλησαν πουθενά.

_dsc5410-2

Τι κι αν το δυνατό τους σημείο είναι το φαγητό; Οι The Eaters δεν έχουν πρόβλημα να μιλήσουν από το Game of Thrones μέχρι τον ΕΝΦΙΑ.

Πού πήγατε διακοπές το καλοκαίρι; (σ.σ.: συντάκτης κρατιέται να μη ρωτήσει «και τι φάγατε;»)
Δημήτρης και Άρης: Τις περισσότερες μέρες τις φάγαμε (στην κυριολεξία) στα Κουφονήσια και κάτι έξτρα εμφανίσεις σε Μύκονο, Μάνη και Αστυπάλαια.
Κωστής: Διακοπές εγώ, πάντως, έκανα στην Αθήνα. Αρχές Αύγουστου γεννήθηκε η κόρη μου. ΝΕ ΤΙ;

Πιστεύετε στη μετά θάνατον ζωή;
Α: Πιστεύω ότι βιαζόμαστε και αγωνιούμε για το μετά θάνατον χωρίς να έχουμε χαρεί, νιώσει και ζήσει το προ θανάτου όπως αξίζει σε ένα τέτοιο δώρο. Από το ορεκτικό στο γλυκό σα να λέμε. Γι’ αυτό εδώ θα απαντήσω με λατινικά: memento vivere!
Δ: Ακράδαντα. Δεν μπορεί, κάτι θα υπάρχει.
Κ: Δεν πιστεύω στη συνέχεια μετά το θάνατο. Θα ήταν καλή φάση. Video game like. Αλλά, sorry folks, μόνο μια ζωή έχουμε. Και πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να την απολαύσουμε. Βασικά να την Ξ Ε Κ Ο Κ  Α Λ Ι Σ Ο Υ Μ Ε. See what i did there?

Οι νέες ιδέες, οι επινοήσεις που αλλάζουν τον τρόπο που γίνεται κάτι, που ταράζουν τα νερά είναι κάτι δύσκολο. Όμως, αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μην προσπαθείς.

Τι  πιστεύετε για τον ΕΝΦΙΑ;
Κ: Γιατί να αρχίσουμε να βρίζουμε τώρα; Καλά δεν περνούσαμε;
Α: Η φορολογία πρέπει να είναι δίκαιη, προοδευτική και τελικά να επιβαρύνει τους πραγματικά έχοντες. Όχι όλους εκείνους που απέκτησαν ένα σπίτι αλλά η οικονομική τους κατάσταση είναι άθλια. Καλώς ή κακώς το σπίτι είναι για τον Έλληνα ένα τοτέμ. Δεν πρέπει να το εκμεταλλεύεσαι αυτό, για να καλύψεις την αδυναμία σου να φορολογήσεις άλλο πλούτο.
Δ: Δεν πιστεύεις, απλώς πληρώνεις.

Τι σημαίνει «αισθητική» για εσάς;
Κ: Θα μιλήσω και για τους τρεις μας, μιας και έχουμε κάνει τη συζήτηση αυτή χιλιάδες φορές. Η αισθητική, με τη γενική της έννοια είναι ίσως το πιο υποκειμενικό και εξατομικευμένο πράγμα στον κόσμο. Όταν μιλάς με διαφορετικά άτομα, θα πάρεις τελείως διαφορετικές απαντήσεις όταν η κουβέντα μπαίνει στην αισθητική. Γενικά, δεν υπάρχει μία αισθητική νόρμα. Ή μάλλον δεν πρέπει να υπάρχει μία. Πρέπει να κάνεις αυτό που πιστεύεις, σε εκφράζει και στο τέλος της ημέρας σε ικανοποιεί. Αυτό κάνουμε στους Eaters.

Ποια είναι η τελευταία φορά που κάτι, εκτός φαγητού, σας έφτιαξε το κέφι;
Α: Το τελευταίο επεισόδιο του «Φάγαμε το Δρόμο» στη Νέα Σμύρνη. Την πατρίδα μου. Και όχι μόνο για το φαγητό…

Δ: Χορός μέχρι πρωίας σε γάμο άσχετων (δεν τους ξέραμε, ΑΛΗΘΕΙΑ!).
Κ: Πρωινό τρέξιμο μετά από βροχή μέσα στο Πάρκο Νιάρχου.

Αν μπορούσατε στα βίντεό σας να έχετε όποια γυναίκα θέλετε ως guest star, ποια θα ήταν;
Α: Θα είμαι μαξιμαλιστής εδώ. Η Κίρα Νάιτλι.
Κ: Μαξιμαλιστής με την Κίρα; Μόνο Kate Upton παιδιά.
Δ: Εγώ προτιμώ εγχώρια προϊόντα: Kατερίνα Στικούδη.

Ποια σειρά βλέπετε μετά μανίας;
Α: Το Game of Thrones είναι η αναμενόμενη αλλά αδήριτη αλήθεια. Ωστόσο, είναι το Peaky Blinders που με έχει κάνει να πάω στο γραφείο με μαύρους κύκλους.
Κ: Βλέπω πολλές. Ευχαριστήθηκα τη δεύτερη season του Narcos, ξετρελάθηκα με το The Get Down και το The Night Of. Και περιμένω πώς και πώς το Luke Cage. Και ναι ok είμαι #teamTargaryen.
Δ: Δεν είχα δει καμία σειρά μέχρι να κολλήσω με το Stranger Things.

_dsc5401

Έχουν το δικό τους site, έχουν το δικό τους κανάλι στο youtube, και αρκετές χιλιάδες followers. Έχουν χιούμορ και τους αρέσει να παίζουν έξω από τα τετριμμένα.

Στερεύουν ποτέ οι ιδέες σας;
Α: Οι νέες ιδέες, οι επινοήσεις που αλλάζουν τον τρόπο που γίνεται κάτι, που ταράζουν τα νερά είναι κάτι δύσκολο. Όμως, αυτό δεν είναι δικαιολογία για να μην προσπαθείς. Όταν πιστεύεις κάτι και δουλεύεις σκληρά γι’ αυτό, αυτή η λάμπα πάνω από κεφάλι σου ανάβει όλο και πιο συχνά.
Κ: Μάλλον δεν μας έχει συμβεί ακόμα. Το idea creation είναι από τα πιο διασκεδαστικά πράγματα που υπάρχουν.

Τι γνώμη έχετε για τον Χιου Χέφνερ;
Α: Ας πούμε ότι θα ήθελα πολύ να μένω στο σπίτι του.
Δ και Κ: Κι ας πληρώναμε και ΕΝΦΙΑ.

Τι μπορεί να σας ανησυχήσει;
Α: Πολλά και διαφορετικά πράγματα. Αλλά πλέον ανησυχώ μόνο για εκείνα για τα οποία μπορώ πραγματικά να κάνω κάτι. Και πίστεψέ με. Η λίστα μικραίνει πολύ με αυτό το φίλτρο…
Κ: Θα σου πω ότι ανησυχούσα για πάρα πολλά πράγματα. Μετά από κάποια χρόνια ψυχανάλυσης και συμβουλευτικής συνειδητοποίησα ότι δεν έχεις τον έλεγχο πρακτικά σε τίποτα σε αυτήν τη ζωή. Άρα, γιατί να ανησυχείς, βρε αδελφέ;
Δ: Αν έκλεισα το θερμοσίφωνα.

Δεν πιστεύω στη συνέχεια μετά το θάνατο. Θα ήταν καλή φάση, αλλά τελικά μόνο μια ζωή έχουμε. Και πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να την απολαύσουμε.

Ποια είναι για εσάς η μεγαλύτερη εφεύρεση του ανθρώπου;
Α: Τώρα τελευταία κοιτάω με θαυμασμό και δέος πράγματα που θεωρούσα δεδομένα. Το ρολό για το χαρτί υγείας, τη θήκη για τον καφέ στο αυτοκίνητο, το scoop για το παγωτό.
Δ: ΤO TOΣΤ.
Κ: Για μένα είναι το Ιnternet και η πίτσα. Και όχι απαραίτητα με αυτήν τη σειρά.

Τι μουσική θα θέλατε να παίζει, αν κάνατε είσοδο σε slow motion;
Α: Επειδή το οικογενειακό nickname μου είναι ούφο, θα διαλέξω το αξεπέραστο και συγκλονιστικό theme των X-Files.
Κ: Πάντα σε slow motion μου έρχεται το clubbed to death του Rob Dougan από το the Matrix.
Δ: Οτιδήποτε από τον Hanz Zimmer.

//Βρείτε τους The Eaters στο www.theeaters.gr, στα social media (εδώ, εδώ και εδώ) και στο youtube. Όπως λένε και οι ίδιοι: «Έλα να γίνουμε πολλοί παιδιά. Έχουμε και φαΐ».

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Τάσος Αντωνίου «κατακτά» την Αμερική

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top