Ουίσκι και κακάο. Σαν να λέμε: δύο κόσμοι που όταν σμίξουν μπορούν να δημιουργήσουν ένα λεπτό υβρίδιο γεύσης και απόλαυσης που σου εντυπώνεται στο νου. Φανταστείτε μόνο πόσες φορές σας έχει έρθει πίνοντας το αγαπημένο σας ουίσκι να θέλετε να δαγκώσετε ένα κομμάτι πικρής σοκολάτας.
Γιατί, λοιπόν, να μην φανταστούμε αυτούς τους δύο γευστικούς κόσμους να συνδυάζονται; Το περίφημο single malt whisky The Macallan το έπραξε με αποτέλεσμα να υποδέχεται αυτή την άνοιξη τη νέα ψηφίδα στη σειρά «The Harmony Collection» που αποτελεί και ένα ορόσημο για την πορεία του brand προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
Πράγματι, η σειρά «The Harmony Collection», εκτός από την ιδιαίτερη γεύση που μας προσφέρει, εισάγει το προϊόν σε μια πιο βιώσιμη εποχή αφού συνδυάζει καινοτόμες τεχνικές και χρήση αποκλειστικά φυσικών υλικών στη συσκευασία. Την πλήρως ανακυκλωμένη συσκευασία του «The Macallan Harmony Collection Rich Cacao» συναποτελούν φλοιοί και λοβοί κακάο, συστατικά που συμβάλλουν στην αισθητή μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του τελικού προϊόντος.
Πίσω από αυτή τη νέα σειρά περιορισμένης κυκλοφορίας «The Macallan Harmony Collection», υπάρχει -κι ας μην φαίνεται με την πρώτη ματιά- μια μεγάλη προσπάθεια της Polly Logan, Macallan Whisky Maker, η οποία ξεκίνησε ένα ταξίδι γεύσης με προορισμό τη Χιρόνα της Ισπανίας.
Εκεί, συνεργάστηκε με τον Jordi Roca, τον παγκοσμίου φήμης ζαχαροπλάστη και τον νεότερο εκ των αδερφών Roca από το περίφημο εστιατόριο El Celler De Can Roca, μακροχρόνιους συνεργάτες του The Macallan. Η Polly Logan επισκέφθηκε το εργαστήριο σοκολάτας του Casa Cacao, και γνώρισε τον σοκολατοποιό και αυθεντία στο είδος, Damian Allsop. Από το πάθος, τη γνώση και τη δημιουργικότητα αυτού του ντουέτου, η Polly άντλησε έμπνευση και δημιούργησε το πρώτο single malt της σειράς, «The Harmony Collection – Rich Cacao».
Η παρουσίαση στη χώρα μας του «The Macallan Harmony Collection Rich Cacao» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαΐου, στο εστιατόριο Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Εκεί, η brand ambassador του Macallan Άννα Μεταξά μύησε τους προσκεκλημένους στα μικρά μυστικά της νέας εμφιάλωσης, ενώ ο Cedric Vinckier, διευθυντής του βραβευμένου με αστέρι Michelin, εστιατορίου, παρουσίασε τα πιάτα που επιλέχτηκαν για την περίσταση.
Η γευσιγνωσία παρουσίαζε ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς έχουμε να κάνουμε με ένα ουίσκι με διακριτικές νύξεις από μαύρη σοκολάτα, μέλι, χουρμάδες, βανίλια και κανέλα. Είναι ένα γενναιόδωρο αλλά φίνο ουίσκι που σας προτείνουμε να απολαύσετε με ένα ελαφρύ πούρο Άγιου Δομίνικου με νότες κακάο και κανέλας.
To Pelagos είναι ένα εστιατόριο που δίνει ξεχωριστή έμφαση στην έκφραση της εκλεκτής σοκολάτας στο μενού του. Γι αυτό, εκτός από το signature dessert με τις διαφορετικές υφές σοκολάτας που παντρεύτηκε έξοχα με το νέο Macallan, πρόσφερε στους συνδαιτημόνες και μια χειροποίητη σοκολάτα από την ομάδα των patissiers του εστιατορίου, για το σπίτι.
Δοκιμάστε λίγη μαύρη, φρουτώδη σοκολάτα με ένα ποτήρι Macallan Rich Cacao, (χωρίς πάγο ούτε νερό, αλλά με ένα ποτήρι παγωμένο μεταλλικό νερό από δίπλα) και θα ανακαλύψετε νέες πτυχές της απόλαυσης του ουίσκι.
Διαβάστε ακόμα: The Reach. Tο Μacallan παρουσίασε το παλαιότερο ουίσκι στον κόσμο, ηλικίας 81 ετών.