Η συλλεκτική έκδοση του “The Macallan Estate” θα διανεμηθεί στην Ελλάδα σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. (photo Coca-Cola/3E).

Η premium έκδοση του φημισμένου Macallan, «Τhe Macallan Estate», παρουσιάστηκε, πριν λίγες μέρες για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια εξίσου premium εκδήλωση στο Ecali Club.

Τους καλεσμένους υποδέχτηκε η Άννα Λάμπρου, Premium Spirits Development Manager της Coca-Cola Τρία Έψιλον, εισαγωγικής εταιρείας του Macallan, και η Άννα Μεταξά, Brand Ambassador του σκωτσέζικου whisky.

Η εκδήλωση άνοιξε με γευσιγνωσία του εμβληματικού single malt whisky από τη Brand Ambassador που επεσήμανε ότι αυτό δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στην κληρονομιά του ιστορικού αποστακτηρίου, ηλικίας δυο σχεδόν αιώνων. Ακολούθησε δείπνο “food-pairing” με προτάσεις του chef του Ecali Club, Σπύρου Μπαξεβάνη, συνοδεία των single malt της οικογένειας του Macallan. Το γευστικό «ταξίδι» ολοκληρώθηκε με το “The Macallan Estate” που συνόδευσε ιδανικά το dessert του chef.

Το “The Macallan Estate” περιέχει σπάνιο απόσταγμα, φτιαγμένο από το πολύτιμο κριθάρι που καλλιεργείται στο «σπίτι» του ξεχωριστού whisky. Η απόσταξή του γίνεται αποκλειστικά μια φορά τον χρόνο, κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας. Μάλιστα, μέχρι πρότινος το απόσταγμα αυτό προοριζόταν για τις πιο exclusive εμφιαλώσεις του αποστακτηρίου.

Στο κέντρο του κτήματος των 150 στρεμμάτων, στο Speyside της Σκωτίας, βρίσκεται το χτισμένο το 1700 Easter Elchies House – σε φανερή αντίθεση με το σύγχρονο αποστακτήριο που το Macallan εγκαινίασε το 2018 (photo The Macallan).

Το ιστορικό κτήμα, έκτασης 150 στρεμμάτων, που ξεκίνησε ο Alexander Reid, στο κέντρο του οποίου είναι το χτισμένο το 1700 αρχοντικό Easter Elchies House, βρίσκεται σ’ ένα οροπέδιο του Speyside, στη βορειοανατολική Σκωτία. Εκεί είναι που το Macallan δημιουργεί εντυπωσιακά single malts από το 1824.

Η φήμη του βασίζεται σε ένα whisky εξαιρετικής ποιότητας και διακριτικού χαρακτήρα το οποίο δημιουργήθηκε με βάση ένα σύνολο κατευθυντήριων οδηγιών: τους περίφημους «Έξι Πυλώνες». Οι αγροί όπου καλλιεργείται το ιδιόκτητο κριθάρι του κτήματος εκτείνονται δίπλα στον ποταμό Spey, κοντά στο καινούριο, βραβευμένο αποστακτήριο που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 2018.

Επιστρέφοντας στην premium έκδοση που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε, μια διακριτική νότα εσπεριδοειδών χαρακτηρίζει το “The Macallan Estate”, ενώ διατηρείται η αξιοζήλευτη ισορροπία με τον παραδοσιακό γευστικό πλούτο των κλασικών βαρελιών sherry του Macallan. Το αποτέλεσμα, όπως διαπιστώσαμε… ιδία γεύση, είναι ένα σύνθετο single malt με εξαιρετικά μακρά επίγευση.

Ένα άλλο… λιγότερο ευχάριστο αποτέλεσμα είναι ότι λόγω της μικρής ποσότητας της ετήσιας παραγωγής του, το “The Macallan Estate” θα διανεμηθεί στην Ελλάδα, από τον Ιανουάριο, σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Το τηλέφωνο της κάβας σας το έχετε πρόχειρο, σωστά;

Δείτε περισσότερα για το The Macallan εδώ

 

Διαβάστε ακόμα: Ένα συλλεκτικό Blue Label για τις γιορτές από τους Timorous Beasties.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top