Πολύχρωμο και λιτό περιβάλλον.

Σούβλες μαριναρισμένες και τρυφερές είναι το σήμα κατατεθέν του νέου «αλλιώτικου» ψητοπωλείου Δε Μιτ Μπόιζ, που μόλις άνοιξε στον δεύτερο όροφο του Golden Hall. Με τη σφραγίδα του executive chef Τάσου Γιαννοπούλου και του ομίλου Terra Blue, στoν οποίo οφείλουμε επίσης τα επιτυχημένα Σερσέ Λα Φάμ, Il Barretto και Geronimo.

Το νέο στέκι φέρνει γεύσεις ελληνικές: σούβλες και μπιφτεκάκια συνυπάρχουν, παραδοσιακά μαγειρευτά αλλά και υπέροχα τυλιχτά σουβλάκια, με ποιοτικά υλικά σε ένα σύγχρονο, απλό περιβάλλον με φιλική εξυπηρέτηση.

Και επειδή αυτά ακούγονται ορεκτικά, ας μην καθυστερούμε άλλο:

Το νέο «αλλιώτικο» ψητοπωλείο Δε Μιτ Μπόιζ,

Το χοιρινό κοντοσούβλι είναι ουσιαστικά ένα χοιρινό σουβλάκι μεγαλύτερου μεγέθους αλλά και μεγαλύτερης τρυφερότητας.

Καταρχήν ως ελληνικό ψητοπωλείο συστήνεται, οπότε προσφέρει αρχετυπικό χοιρινό καλαμάκι. Είναι τρυφερό και μαριναρισμένο, ελαφρά καψαλισμένο και ενισχυμένο με σάλτσα λαδολέμονο που έχει δέσει καλά με το καψάλισμα.

Η στιγμή που επιθυμείς. Το κοντοσούβλι σε περιμένει στο πιάτο.

Στην ίδια λογική κινείται και το χοιρινό κοντοσούβλι, που είναι ουσιαστικά ένα χοιρινό σουβλάκι μεγαλύτερου μεγέθους αλλά και αντίστοιχα μεγαλύτερη τρυφερότητα και θα έλεγα και νοστιμιάς – από τις περιπτώσεις που το μέγεθος μετράει. Η ανατολίτικης έμπνευσης μαρινάδα είναι αυτή που δίνει την ταυτότητα και διαφοροποιεί τη γεύση από το καθιερωμένο σουβλατζίδικο.

Το σουβλάκι κοτόπουλο φτιάχνεται από μαριναρισμένο μπούτι και πλησιάζει σαν γεύση το σις ταβούκ.

Ψητοπωλείο χωρίς «σοβαρά» καλαμάκια δεν γίνεται.

Αυτό που επίσης έχει ενδιαφέρον είναι το σουβλάκι κοτόπουλο, το οποίο φτιάχνεται από μαριναρισμένο μπούτι, το οποίο πλησιάζει σαν γεύση το σις ταβούκ.

Εδώ τα καλαμάκια κοτόπουλου είναι νοστιμότατα, και βέβαια αποτελούν αυτονόητη επιλογή για όποιον δεν θέλει χοιρινό. Η ωραία γεμάτη γεύση τους ενισχύεται με το καψάλισμα που κάνει ο ψήστης και με τη σάλτσα λαδολέμονο που συμπληρώνει όλα τα καλαμάκια.

Τα ψητά σερβίρονται με τηγανητές πατάτες που είναι πρώτα λίγο βρασμένες και μετά «σπασμένες» και τηγανισμένες ολόκληρες με τη φλούδα μέχρι να γίνουν πολύ τραγανές.

Εννοείται και τυλιχτά.

Τα ψητά σερβίρονται με τηγανητές πατάτες που είναι πρώτα λίγο βρασμένες και μετά «σπασμένες» και τηγανισμένες ολόκληρες με τη φλούδα – είναι πολύ τραγανές – και ωραίες, αλάδωτες και καλοψημένες πιτούλες. Φυσικά αφού μιλάμε για σούβλα, τα καλαμάκια σερβίρονται και τυλιχτά. Τα ίδια καλά υλικά που παρατάσσονται στο πιάτο έρχονται τυλιγμένα μέσα στην πίτα με την ίδια την επιλογή σας. Διαλέγετε αναλόγως με το αν είστε αναλυτικός ή τυλιχτικός τύπος.

Ο υπογράφων, Δημήτρης Κιουσόπουλος. Και ο πουρές σε ορειχάλκινο σκεύος, αλά γαλλικά.

Για το σερβίρισμα στο πιάτο εναλλακτικά υπάρχει ο πουρές πατάτας, ο οποίος είναι επίσης πολύ πλούσιος· το διευκρινίζω για όποιον τυχόν τον φαντάζεται λανθασμένα σαν μια ελαφρύτερη εναλλακτική. Τρίτη εναλλακτική και μόνο ελαφρύτερη τα ψητά λαχανικά. Συνολικά όμως είναι ένα εστιατόριο με πληθωρικές γεύσεις.

Τραγανές πατατούλες με έξτρα αυγό από πάνω τους. Και φυσικά μαύρη μπίρα.

Ο πουρές ταιριάζει περισσότερο με το μπιφτέκι, το παραδοσιακό μοσχαρίσιο ή το εναλλακτικό γαλοπούλας. Ήταν και τα δύο τρυφερά και καλοψημένα· γευστικά θα πήγαινα πρώτα για το μοσχαρίσιο. Επίσης υπάρχει και το μπιφτέκι λαχανικών, που είναι μια λύση για τους μη κρεατοφάγους της παρέας και της εποχής (Σαρακοστή).

Δύο όψεις μπιφτεκιών. Αριστερά το παραδοσιακό μοσχαρίσιο και δεξιά το εναλλακτικό γαλοπούλας.

Μεγάλο σουξέ έχει το χοιρινό κότσι σιγομαγειρεμένο με μαύρη μπίρα και σερβιρισμένο με πατατούλες με δενδρολίβανο και ψητά ντοματίνια.

Χωρίς κρέας υπάρχουν φυσικά και οι σαλάτες, από τις οποίες δοκιμάσαμε την ανάμεικτη με ταλαγάνι και πορτοκάλι. Δεν ήταν πολύ ισορροπημένη, δεν γλύκιζε υπερβολικά παρά το πορτοκάλι, και θα μπορούσε να συμβεί και ένα κυρίως μεσημεριανό πιάτο για όποιον ήθελε να τσιμπήσει κάτι πιο ελαφρύ. Αντίστοιχα “γευματώδης” είναι η σαλάτα με πληγούρι, φιστίκια και πετιμέζι, ενώ αν θέλετε κάτι παραδοσιακό, υπάρχουν τα βραστά χόρτα εποχής.

Εν αρχή ην η δροσερή σαλάτα.

Από τα ορεκτικά, η φλαμπουρίτσα είναι ημίσκληρο τυρί όπως το ταλαγάνι, που σερβίρεται με χειροποίητη μαρμελάδα ντομάτας.

Το όνομα αυτής: φλαμπουρίτσα. Ένα ημίσκληρο τυρί όπως το ταλαγάνι, που σερβίρεται με χειροποίητη μαρμελάδα ντομάτας.

Προσωπικά βρήκα ότι η μαρμελάδα περίσσευε και την αξιοποίησα με το πολύ νόστιμο μαύρο ψωμί. Και το λευκό προζυμένιο ήταν καλό και ευχάριστα υπόξινο, έτσι ταίριαξε ωραία με την τυροκαυτερή που βάφτηκε κόκκινη από την πιπεριά Φλωρίνης.

Ο Κίμων Φραγκάκης επισκέφτηκε και αυτός το εστιατόριο για να δοκιμάσει το νέο μενού.

Πέρα από τη σχάρα, το Δε Μιτ Μπόιζ έχει και το σκέλος “μαγειρευτά”. Το μεγάλο σουξέ είναι το χοιρινό κότσι σιγομαγειρεμένο με μαύρη μπίρα και σερβιρισμένο με πατατούλες με δενδρολίβανο και ψηλά ντοματίνια, ενώ εάν πάλι πριν το τέλος της κυνηγετικής περιόδου μέσα στον Μάρτιο μπορεί να γίνει και αγριογούρουνο στιφάδο.

Σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα σε παλαιωμένο κρασί και ντομάτα, με σκουφιχτά μακαρόνια και μανουρομηζύθρα.

Πολύ νόστιμα βρήκα τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα σε παλαιωμένο κρασί και ντομάτα με σκουφιχτά μακαρόνια και μανουρομηζύθρα: παίρνει λίγη ώρα να το προφέρει αλλά είναι νόστιμο και σίγουρα ένας ωραίος συνδυασμός γεύσεων. Προσθέστε και φρέσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω. Άφησα παρακαταθήκη να δοκιμάσω και τα υπόλοιπα μαγειρευτά, όπως το αρνί φρικασέ με λαχανίδα και τους λαχανοντολμάδες.

Αν θέλετε εμφιαλωμένο τσίπουρο για να συνοδεύσετε τα πιάτα σας, τότε επιλέξτε το Μαύρο Ρόδο Στουπάκη.

Για ένα απλό αλλά χορταστικό γεύμα μετά τις αγορές σας στο Golden Hall.

Η λίστα ποτών είναι ευσύνοπτη και καλά επιλεγμένη. Έχει βαρελίσια μπύρα Μάμος και για τα μαριναρισμένα κρέατα ή το κότσι που σας πρότεινε τη γλυκιά μπίρα Smoked Robust Porter. Πολύ καλή η επιλογή από εμφιαλωμένα τσίπουρα, μεταξύ των οποίων το αγαπημένο Μαύρο Ρόδο του Στουπάκη που παράγεται στον Τύρναβο για λογαριασμό μιας ιστορικής ποτοποιίας από τη Χίο που ειδικεύεται στο ούζο.

Γιατί να πίνουμε αναψυκτικά στα ψητοπωλεία; Συνοδεύστε το ζουμερό καλαμάκι σας με ένα ποτήρι γλυκόπιοτο χαρμάνι από αγιωργίτικο και merlot.

Εκτός από το νέο στέκι έχει και αυθεντικό σπιτικό απόσταγμα από το διμερές παράγωγο Καλυκάκη Ιωάννη. Κρασί μόνο εμφιαλωμένο, σε ποτήρι ή σε μπουκάλι με λίγες επιλογές σωστά διαλεγμένες για ελληνική κουζίνα. Μεταξύ τους και η εμφιάλωση Δε Μιτ Μπόιζ, που στο λευκό και το ροζέ είναι μια οικονομική επιλογή. Το κόκκινο κρασί θα το προτιμούσα σερβιρισμένο λίγο πιο δροσερό -μη διστάσετε να το ζητήσετε κι εσείς.

Το βουτυράτο κιουνεφέ ταιριάζει με τη συνολική μερακλίδικη φιλοσοφία του εστιατορίου. Μαζί ζητείστε και παγωτό καϊμάκι.

Το Δε Μιτ Μπόιζ είναι το ψητοπωλείο με τον καλύτερο… εσπρέσο εν Αθήναις.

Για επιδόρπιο, το βουτυράτο κιουνεφέ ταιριάζει με τη συνολική πληθωρική φιλοσοφία του εστιατορίου, και μαζί με το παγωτό καϊμάκι. Καφέ μπορείτε να επιλέξετε με την ίδια αυτοπεποίθηση ελληνικό, εσπρέσο και αμερικάνο. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το Δε Μιτ Μπόιζ είναι το ψητοπωλείο με τον καλύτερο εσπρέσο στην Αθήνα.

 

Διαβάστε ακόμα: 8 στάσεις για foodies στο Golden Hall.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top