11165306_915155985214864_8386508613802883519_n

Και μπίρες κατ’ αποκλειστικότητα διαθετόμεν, και καφέ φρεσκοκαβουρδισμένο και εκλεκτά κοκτέιλ.

Το Θησείο αλλάζει και πάλι. Και έτσι είναι. Καινούργιοι χώροι ανοίγουν, παλιοί ανακαινίζονται και σιγά-σιγά επανακτά την παλιά, χαμένη του αίγλη. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο της ανανέωσης, ήρθε -και πάλι – ο Τάσος Δεληχρήστος (παλιός μας γνώριμος από το «Tailor Made») να βάλει την πινελιά του. Είναι αυτός και το καινούργιο του project που κρύβονται πίσω από την «διάσημη» κόκκινη πόρτα του νεοκλασικού στο νούμερο 8 στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών. Εκεί όπου πριν από δέκα χρόνια και βάλε, στεγαζόταν το Berlin.

b1-20-960x640

Ένας φωτεινός, ευχάριστος, με πολλά επίπεδα χώρος -που ανεβάζει και το επίπεδο, φυσικά.

Με το που θα περάσεις την πόρτα και ανέβεις τα λιγοστά σκαλιά, θα ανοιχτεί μπροστά σου ένας φωτεινός, ευχάριστος και με πολλά επίπεδα χώρος. Το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσεις είναι η μεγάλη κοντή μπάρα του καφέ. Ο Τάσος, άριστος γνώστης του αντικειμένου, με πολλά βραβεία στην κατοχή του, αλλά και ο ίδιος πλέον κριτής, θέλησε να δώσει μεγάλη βαρύτητα στο συγκεκριμένο ρόφημα.

Δροσιστικός και ιδιαίτερος συνδυασμός tonic και αποστάγματος espresso που σου σερβίρεται σε μικρό μπουκαλάκι σαν πολύτιμο άρωμα. Κι αν θες να τσεκάρεις εάν φτιάχνεται σωστά ο καφές σου, μπορείς να παρακολουθήσεις με ένα tablet τη διαδικασία!

Κι αυτό φαίνεται, άλλωστε, και από τον εξοπλισμό της μπάρας, η οποία διαθέτει μέχρι και tablet όπου μπορείς να παρακολουθήσεις αν παρασκευάζεται σωστά ο καφές σου. Φυσικά, ούτε λόγος για έτοιμο καφέ, αφού η μηχανή καβουρδίσματος στο ειδικά διαμορφωμένο κλουβί της δεν αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο, αλλά ζωντανό οργανισμό του «Underdog» μια και οι διαφορετικές ποικιλίες καφέ από όλο τον κόσμο που διαθέτει καβουρδίζονται ανά δύο μέρες.

b1-27-960x640

Κοινή διαπίστωση: Οι άνθρωποι με ταλέντο δεν χάνονται ποτέ… Ισχύει και για τον Τάσο Δεληχρήστο.

Αν πάλι δεν θέλεις καφέ και προτιμάς κάτι σε αλκοόλ, θα περάσεις στην άλλη μπάρα, την ψηλή. Πίσω από αυτή το πιθανότερο είναι να συναντήσεις τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο, έναν ταλαντούχο bartender, να δίνει το δικό του ρεσιτάλ. Εκτός, όμως, από κοκτέιλ (κάρτα με τα λιγοστά, εννιά προς ώρας, cocktails φέρει την υπογραφή του Χρήστου Χουσέα του «42»), θα βρεις και μια μεγάλη ποικιλία από εγχώριες και αλλοδαπές μπίρες, μερικές από τις οποίες εισάγονται κατ’ αποκλειστικότητα.

b1-5-960x708

Αντίθετα με το όνομά του, το ευρύχωρο The Underdog είναι φαβορί!

Αυτό, όμως, που δεν πρέπει να χάσεις είναι να δοκιμάσεις τον «espresso tonic», τον απόλυτο εθιστικό καφέ του καλοκαιριού, τον οποίο δεν θα βρεις πουθενά αλλού στην πόλη. Όμορφος, δροσιστικός και ιδιαίτερος συνδυασμός tonic και αποστάγματος espresso που σου σερβίρεται σε μικρό μπουκαλάκι (σαν πολύτιμο άρωμα), για να βάλεις εσύ την ποσότητα του καφέ που θέλεις.

Μετά από αυτή μου την επίσκεψη στο «Underdog», μου έγινε απολύτως κατανοητό γιατί αυτός ο ντόρος για την κόκκινη πόρτα και γιατί οι άνθρωποι με ταλέντο δεν χάνονται πότε.

10982844_10153009182929011_221144008720181392_n-ψοω

Τα σύνεργα του εξαιρετικού espresso tonic (δεξιά) και η μήτρα της δημιουργίας του, η περισπούδαστη μηχανή του espresso.

Info
Σε τακτά διαστήματα ο Τάσος και ο Αλέξανδρος θα διοργανώνουν σεμινάρια για το πώς ο καφές και το αλκοόλ συνδυάζονται μεταξύ τους, αλλά και με το φαγητό. Για περισσότερες πληροφορίες στο site: underdog.gr

⇒ «Underdog», Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ. 2130365393.

 

Διαβάστε ακόμα: O Διαφθορέας στο Καφεκοπτείο του Λουμίδη

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top