Για άπαιχτα εκλέρ, στην Ιερά Οδό

Η «Theoria tou House» είναι ένα off broadway μυστικό για πρωινό, γλυκό, αλλά και ελαφρύ σπιτικό γεύμα.

 
cover-theorioutoyhouse

Το ζεστό ντεκόρ του θα σε κάνει αμέσως να αισθανθείς σαν το σπίτι σου.

Η Θεωρία του Χάους είναι ένας τομέας στα μαθηματικά, με διάφορες εφαρμογές στους κλάδους των επιστημών, όπως η φυσική, η μηχανολογία, τα οικονομικά και η βιολογία. Εγώ όμως ξέρω και μια άλλη θεωρία, αυτή του «House» που εφαρμόζεται στο Αιγάλεω.

Πρόκειται για ένα γωνιακό ζαχαροπλαστείο-εστιατόριο-café, που όταν ανοίξεις της πόρτα του θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου. Η μεγάλη βιτρίνα με όλα τα καλούδια που φτιάχνουν, αλμυρά ή γλυκά, αλλά και η τζαμαρία που σου επιτρέπει να βλέπεις τι γίνεται μέσα στην κουζίνα, θα σου τραβήξουν από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον.

Με τον καφέ ήρθε μαζί μια τριλογία από μπισκότα: σοκολάτας, κανέλας και μπαχαρικών αλλά κι ένα μαλακό κέικ από φιστίκι Αιγίνης και κόκκινα φρούτα που δεν ήθελες να τελειώσει.

Η επιλογή δύσκολη, αφού όλα εδώ είναι σπιτικά. Εγώ βρέθηκα πρωί και είπα να πάρω το πρωινό μου. Τακτοποιήθηκα σε ένα από τα όμορφα τραπεζάκια και πήρα τον κατάλογο στα χέρια μου. Ακόμα δεν έχει στηθεί ολόκληρη η λίστα του πρωινού, παρ’ όλα αυτά είπα να δοκιμάσω την ομελέτα, αλλά και τα pancakes με το σιρόπι σφενδάμου. Για να τα συνοδέψω ζήτησα μια λεμονάδα με πιπερόριζα: ευχάριστα ξινή με έντονη και ευχάριστη γεύση.

10359004_649658828441531_6192647963981392015_o

Μην φύγετε αν δεν δοκιμάσετε το εκλερ καραμέλα.

Το δυνατό, όμως, σημείο τους είναι τα γλυκά. Έτσι, με τον καφέ ήρθε μαζί μια τριλογία από μπισκότα: σοκολάτας, κανέλας και μπαχαρικών (πολύ νόστιμα και ιδιαίτερα), αλλά κι ένα μαλακό κέικ από φιστίκι Αιγίνης και κόκκινα φρούτα που δεν ήθελες να τελειώσει.

Φεύγοντας, πήρα για το σπίτι το παραδοσιακό γαλλικό εκλέρ με γεύση καραμέλα που είχα βάλει στο μάτι από την αρχή. Θα ήταν αμαρτία αν δεν το δοκίμαζα.

//«Τheoria tou House», Ιερά Οδός 295, Αιγάλεω, τηλ. 2105312134.

 

Διαβάστε ακόμα: To ισπανικό brunch του Harvest.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro