«Μπαμπάτσικα» κομμάτια, ψημένα στη σχάρα εκείνη τη στιγμή

Ο Θύμιος Βούλγαρης μοιράζεται μαζί μας το στέκι όπου τρώει το πιο μούρλια καλαμάκι, με θέα στη Βουλή.

 
souvlaki_kolaz_new

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Θύμιο Βούλγαρη, 3 είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το σουβλάκι. Και αυτά τα βρίσκει στο MEATropoleos 3, στο Σύνταγμα.

Το δικό μου αγαπημένο σουβλάκι ή καλαμάκι όπως λένε στην Αθήνα, οφείλει να έχει 3 χαρακτηριστικά. Στην ουσία:

1. Καλής ποιότητας χοιρινό κρέας, με το τόσο-όσο λίπος, για να δίνει τη νοστιμάδα που οφείλει να έχει ένα τόσο ρουστίκ έδεσμα. Το σουβλάκι, γιατί ναι. έτσι το λέω εγώ ο Ρουμελιώτης στην καταγωγή, είναι αρχέγονης ψυχολογίας και διάθεσης φαγητό. Είναι τι κρέας κυνήγησες, έγδαρες, τεμάχισες και πέρασες με τα χέρια σου στη σούβλα, το έψησες στη θράκα που έστησες μέσα στον κλοιό από πέτρες σε μια απάγγια γωνιά και το απόλαυσες ζουμερό, γεμίζοντας πρωτεϊνες και πρόστυχη ηδονή τον οργανισμό σου.

2. Εδώ μπαίνει το δεύτερο κριτήριο: Περασμένα στο χέρι κομμάτια, «μπαμπάτσικα» και σε μεγάλο βαθμό ακανόνιστα σε σχήμα και σε βάρος. Προσωπικά, δείχνει το πόσο μερακλής είναι ο ιδιοκτήτης και πόσο ενδιαφέρεται για την απόλαυσή μου. Γιατί άλλο είναι να δαγκώνεις και να τραβάς με τα δόντια ένα βαρβάτο κομμάτι που έχει κοπεί με το μαχαίρι στο χέρι και άλλο τα τετραγωνισμένα «βιομηχανικά» τσουρούτικα κομματάκια.

3. Τα σουβλάκια ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ψήνονται εκείνη τη στιγμή. Είμαι κάθετος σε αυτό και δεν το διαπραγματεύομαι με τίποτα.

15665491_1254820947913116_6405008140252336796_n

Όταν τα κομμάτια είναι “μπαμπάτσικα” και σε μεγάλο βαθμό ακανόνιστα σε σχήμα και σε βάρος, δείχνει το πόσο μερακλής είναι ο ιδιοκτήτης και πόσο ενδιαφέρεται για την απόλαυσή μου.

Φρέσκο, αμαρινάριστο, περασμένο στο χέρι, όχι υπερβολικά ψημένο στη σχάρα σουβλάκι. Και, ιδανικά, ένα γρήγορο βούτηγμα στη μπασίνα με το σκούρο ζουμάκι δίπλα στον ψήστη, χοντρό αλάτι, και έτοιμα.

Και όλα αυτά τα έχει σχεδόν αποκλειστικά, το MEATropoleos 3, στο Σύνταγμα. Σωκράτη, Ανδρέα, ο Πύργος βγάζει μεγάλους ψήστες. Respect.

//MEATropoleos 3, Μητροπόλεως 3, Αθήνα.

 

Διαβάστε ακόμα: Tzaki’Ho, ένα country κρεατάδικο στα πέριξ της Θεσσαλονίκης.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top