Οι Tip The Chef. Από αριστερά: Αντώνης Βασιλειάδης, Fahd Kassem, Βασίλης Τσιτσιριδάκης, Θοδωρής Χουντάσης.

Οι Tip The Chef. Από αριστερά: Αντώνης Βασιλειάδης, Fahd Kassem, Βασίλης Τσιτσιριδάκης, Θοδωρής Χουντάσης.

«Το Βιολογικό Κρεοπωλείο», Εθνικής Αντιστάσεως & Λασιθίου 29, Γέρακας, τηλ. 210 6654260. Αναμφισβήτητα το καλύτερο μοσχάρι και χοιρινό σττην πόλη! Εκτρεφόμενα μόνο με φυσικό τρόπο και μεγαλωμένα στο φυσικό τους περιβάλλον, το κρέας τους μας θυμίζει μυρωδιές και γεύσεις από τα παλιά, από τα χωριά και τις γιαγιάδες μας. Ο μπαμπάς της παρέας των Tip The Chef, ο Αντώνης ήταν ο πρώτος από εμάς που το ανακάλυψε, ψάχνοντας για καλό και καθαρό κρέας για τη μόλις λίγων μηνών κόρη του.

«Καρατζά», Αθηνάς 57, Βαρβάκειος Αγορά, τηλ. 210 3211536. Το μικρό μαγαζάκι της οδού Αθηνάς (που η σκυτάλη του περνάει από χέρι σε χέρι της ίδιας οικογένειας από το 1928) σε κερδίζει αμέσως με την ποικιλία, την ποιότητά του και τους συμπαθέστατους μαγαζάτορες που, εκτός των άλλων, μιλάνε άψογα γαλλικά και αγγλικά. Βούτυρα, σκληρή και μαλακιά φέτα (αν δεν την δοκιμάσετε, θα χάσετε!), πικάντικα τυριά και όλων των ειδών τα γαλακτοκομικά συνθέτουν ένα καλοδιαλεγμένο γαστρονομικό παζλ σε –σημαντικό– πολύ προσιτές τιμές.

«Ο Πρωταθλητής», Λένορμαν 215, Αθήνα, τηλ. 210 5151391. Ο Περικλής και οι συνεργάτες του έχει πάντα εποχιακά προϊόντα άριστης ποιότητας και είναι συνέχεια δίπλα σου για να σε βοηθήσουν να διαλέξεις τα καλύτερα. Πραγματικός πρωταθλητής της μαναβικής!

«Αμπελώνες Μάρκου», 1ο χλμ. Παιανίας-Μαρκοπούλου, τηλ. 210 6644711. Από πάπου προς πάππου τα αδέρφια Μάρκου, τέταρτης γενιάς οινοπαραγωγοί, συνεχίζουν την παράδοση πουλώντας κρασιά παραγωγής τους από ελληνικές και γαλλικές ποικιλίες. Δικό μας αγαπημένο –σας το προτείνουμε– το «Wine Expressions Cabernet Sauvignon blanc de noir».

«Ο Νίκος», Φαραντάτων 25, Αμπελόκηποι. Απέξω είναι το κλασικό ψιλικατζίδικο της γειτονιάς, με τη φωτεινή ταμπέλα, τον κύριο Νίκο και τους φίλους του να τα λένε πάνω από ένα τραπεζάκι καφενείου και το ημερολόγιο του Παναθηναϊκού κρεμασμένο σε περίοπτη θέση. Αν μπεις μέσα όμως, ανάμεσα στα απορρυπαντικά, τα αναψυκτικά και τις σοκολάτες, θα βρεις κέτσαπ από μπανάνα, fish sauce, vermicelli από φυγόπηρο, κάθε είδους noodle, καθώς και άλλες φιλιππινέζικες λιχουδιές. Επίσης πατέρας και γιος φροντίζουν πάντοτε να έχουν προσφορές σε επώνυμες μπίρες (πολύ σημαντικό!).

Διαβάστε ακόμα: Αυτά είναι τα top 5 καλοκαιρινά Sauvignon Blanc

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top