To «Botran», από τον Benjamin Καρανικόλα

Οι πιο δημιουργικοί mixologists υπογράφουν αποκλειστικά τα ανδρικά cocktails.

 

Μπέντζαμιν 2

 

Υλικά

karanikolas

Ο Βenjamin είναι ο mixologist του bar Cinco, Σκουφά 52, Κολωνάκι.

50 ml ρούμι (ει δυνατόν μαριναρισμένο με ξύλο γλυκόριζας και τόνγκα)
20 ml σπιτική καραμέλα
25 ml φρέσκο χυμό λάιμ
20 ml σιρόπι με μπαχαρικά (κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ)
15 ml σιρόπι ζάχαρης
Λεπτή φλούδα πορτοκαλιού
5 ml κρέμα γάλακτος 35%
2 σταγόνες Angostura bitters

Μέθοδος: Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός της φλούδας, στο σέικερ, και ανακινούμε ζωηρά για λίγα δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε σε ποτήρι old fashioned με φρέσκο πάγο. Γαρνίρουμε με τη φλούδα του πορτοκαλιού.

Tip: Δοκιμάστε με πηχτό γάλα καρύδας (coconut cream), αντί για κρέμα γάλακτος.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close