profiterol

Πέμπτη βράδυ στο γραφείο ως αργά, και με άδειο στομάχι. Κοιταχτήκαμε με τους συναδέλφους συνομωτικά: Φύγαμε για “Cucina Povera” και έξυπνες συνταγές με “ταπεινά” και… όχι τόσο ταπεινά υλικά, από τον Κλεομένη Ζουρνατζή.
Θα περάσω κατευθείαν στο ψητό, ή μάλλον στο γλυκό: Το προφιτερόλ ήταν καταρχήν χάρμα οφθαλμών με την πλούσια, σκούρα σοκολάτα να καλύπτει το βαθύ πιάτο και να γυαλίζει. Τα choux εξαιρετικής ποιότητας, φρεσκότατα, λεπτά και μια ιδέα αλμυρά, αναδείκνυαν την υφή του μισοπαγωμένου παγωτού καραμέλα. Το όλον περιχυμένο ανοικονόμητα με βελούδινη, πικρή σοκολάτα σε θερμοκρασία “δωματίου”. Θα ήθελα να πω περισσότερα, αλλά νιώθω κάπως σαν τον Γιώργο Κωνσταντίνου στη γνωστή κινηματογραφική σκηνή… Απολαύστε και πασαλειφτείτε άφοβα!

Cucina Povera: Ευφορίωνος 13 & Ερατοσθένους (πεζόδρομος), Παγκράτι, Τηλ.: 2107566008

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top