Το προφιτερόλ του Cucina Povera

Πάμε παντού και τα τρώμε όλα!

 

profiterol

Πέμπτη βράδυ στο γραφείο ως αργά, και με άδειο στομάχι. Κοιταχτήκαμε με τους συναδέλφους συνομωτικά: Φύγαμε για “Cucina Povera” και έξυπνες συνταγές με “ταπεινά” και… όχι τόσο ταπεινά υλικά, από τον Κλεομένη Ζουρνατζή.
Θα περάσω κατευθείαν στο ψητό, ή μάλλον στο γλυκό: Το προφιτερόλ ήταν καταρχήν χάρμα οφθαλμών με την πλούσια, σκούρα σοκολάτα να καλύπτει το βαθύ πιάτο και να γυαλίζει. Τα choux εξαιρετικής ποιότητας, φρεσκότατα, λεπτά και μια ιδέα αλμυρά, αναδείκνυαν την υφή του μισοπαγωμένου παγωτού καραμέλα. Το όλον περιχυμένο ανοικονόμητα με βελούδινη, πικρή σοκολάτα σε θερμοκρασία “δωματίου”. Θα ήθελα να πω περισσότερα, αλλά νιώθω κάπως σαν τον Γιώργο Κωνσταντίνου στη γνωστή κινηματογραφική σκηνή… Απολαύστε και πασαλειφτείτε άφοβα!

Cucina Povera: Ευφορίωνος 13 & Ερατοσθένους (πεζόδρομος), Παγκράτι, Τηλ.: 2107566008

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close