Υλικά
12 τεμ. τοματίνια (άνυδρα κατά προτίμηση)
Κατσικίσιο μαλακό τυρί «Ερίφι», 60 γρ.
Ελαιόλαδο, 100ml
Μέλι, 50 γρ.
Κάππαρη 30 γρ. (ξαλμυρισμένη)
Θυμάρι, 2 μάτσα
Εκτέλεση
-Ξεφλουδίζουμε τα τοματίνια και τα σοτάρουμε με μέλι για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
-Ζεσταίνουμε το κατσικίσιο τυρί (αφού προηγουμένως το έχουμε πλάσει σε μπαλάκια των 30 γρ.) σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να φτάσει στους 60 βαθμούς Κελσίου και σερβίρουμε με λάδι αρωματισμένο με θυμάρι και λίγους καρπούς κάπαρης.
Για να φτιάξουμε το λάδι με θυμάρι:
-Μαδάμε τα δυο μάτσα θυμάρι και τα ανακατεύουμε με 100ml ελαιόλαδο.
-Ζεσταίνουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να φτάσει στους 50 βαθμούς Κελσίου.
-Σερβίρουμε όπως στη φωτογραφία.
Tip: Αποθηκεύουμε για 24 ώρες το μείγμα του λαδιού με το θυμάρι, για περισσότερο άρωμα.
//Ο Αθηναγόρας Κωστάκος είναι ο σεφ του ξενοδοχείου Bill&Coo στη Μύκονο (τηλ. 22890 26292-4, www.bill-coo-hotel.com). Είναι επίσης ο εμπνευστής του Gastronomy Project, μια συνάντηση του ίδιου με ταλαντούχους σεφ με διαφορετικό κάθε φορά θέμα, η οποία γίνεται στο ξενοδοχείο στη διάρκεια της σεζόν.