Τα top 13 κρεοπωλεία των σεφ – συντονιστείτε για τις θράκες του Πάσχα! (Α’ μέρος)

Αυτά είναι τα κρεοπωλεία της Αθήνας –όπως τα εμπιστεύτηκαν στο Andro– απ' όπου παίρνουν το κρέας το καλό για το εστιατόριο και το σπίτι τους οι σεφ. Προτού αγοράσετε τον οβελία και τα άλλα κοψίδια για το πιο κρεατοφαγικό τραπέζι της χρονιάς, δείτε (με κλειστά μάτια) τι προτείνουν οι ειδικοί.

 
Φωτογραφία: Νίκος Τσίρος

Ο Άρης Βεζενές αγοράζει τα περίφημα κρέατα του Vezene Athens από το κρεοπωλείο «Ευβιότοποι». Φωτογραφία: Νίκος Τσίρος

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΖΕΝΕ: «ΕΥΒΙΟΤΟΠΟΙ»

Ο Μηνάς Χάλαρης είναι ένας εκτροφέας-κρεοπώλης με καθαρόαιμη αγάπη για το χοιρινό και τις offal κοπές του (διαφράγματα, ribs, κότσι, μάγουλα). Ένας aficionado της γαστρονομίας, με τον οποίο περνάω ατέλειωτες ώρες μιλώντας για ράτσες και μεθόδους σιτέματος. Πάντα προσκαλεί πελάτες στο κτήμα του στην Εύβοια, τρελαίνεται να μαγειρεύει και δεν χάνει ευκαιρία να μυεί κόσμο στο “Nose 2 Tail” κίνημα.

Ο Άρης Βεζενές αγοράζει τα περίφημα κρέατα του Vezene Athens από το κρεοπωλείο «Ευβιότοποι».

«Με τον Μηνά Χάλαρη περνάω ατέλειωτες ώρες μιλώντας για ράτσες και μεθόδους σιτέματος».

«Ευβιότοποι»: Αγγελοπούλου 4, Αθήνα (περιοχή Ν. Ψυχικού), τηλ. 210 6777173.

 

//Ο Άρης Βεζενές είναι ιδιοκτήτης και σεφ του Vezene Athens, Βρασίδα 11 (όπισθεν Χίλτον), τηλ. 210 7232002.

 

Στην επόμενη σελίδα – Ανδρέας Λαγός: «Γιατί χτυπάω κάρτα στον Γιάννη».

1 2 3 4 5 6 7

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close