Φωτογραφία: Μόνικα Κρητικού

Φωτογραφία: Μόνικα Κρητικού

H ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΓΟΥ:  «Ο ΓΙΑΝΝΗΣ»

Ο Γιάννης Μαρόλης μαζί με τη γυναίκα του Γωγώ (αχώριστοι στη ζωή και στη δουλειά) ξεκίνησαν, παίρνοντας πριν από 25 χρόνια περίπου, το παλιό (από το 1935) κρεοπωλείο της πλατείας Εξαρχείων, Θεμιστοκλέους και Βαλτετσίου γωνία, το οποίο είχε μείνει κλειστό για ένα χρόνο. Κάπως έτσι άρχισε να αποκτά… σάρκα και οστά το «Κρεοπωλείο ο Γιάννης».

Με τις εμπειρίες και τις γνώσεις γύρω από το κρέας που άρχισαν σιγά-σιγά να αποκτούν, με τις ιδέες τους, αλλά και την εξαρχής φιλική συμπεριφορά των Εξαρχειωτών, ο Γιάννης και η Γωγώ εξέλιξαν το μαγαζί τους και στην πορεία μετακόμισαν στην οδό Καλλιδρομίου 51, στην σκιά του λόφου Στρέφη. Εδώ ο Γιάννης έκανε το όνομά του, εδώ καταξιώθηκε σε έναν από τους καλύτερους κρεοπώλες της Αθήνας.

Ο Γιάννης και η Γωγώ εις... σάρκα μίαν στη δουλειά και στη ζωή. Φωτογραφία: Φιλιώ Σταματοπούλου

Ο Γιάννης και η Γωγώ εις… σάρκα μίαν στη δουλειά και στη ζωή. Φωτογραφία: Φιλιώ Σταματοπούλου

Η άριστη ποιότητα των κρεάτων, οι τέλειες κοπές τους, η προσωπική εξυπηρέτηση, ο πεντακάθαρος χώρος και η ροκ μουσική που παίζει ασταμάτητα στο μαγαζί (ο Γιάννης είναι ορκισμένος ροκάς) σε κάνουν να θες να ψωνίζεις κάθε μέρα. Από όλα έχει ο μπαξές: φέτες από ντόπιο μοσχάρι, χοιρινές μπριζόλες, ολόφρεσκα κοτόπουλα (και βιολογικά και ελευθέρας βοσκής), κουνέλια, αρνάκια και κατσικάκια γάλακτος, γίδα, ζυγούρι, πρόβατο, μπιφτέκια και λουκάνικα φτιαγμένα από τους ίδιους (χωρίς συντηρητικά και σύνθετες ουσίες) και, για τους πιο απαιτητικούς, rib eyes, σταβλίσιες, T-bones, φιλέτο, ρολά, βιολογικό μοσχάρι, στρουθοκάμηλο…

Οι πελάτες του Γιάννη δεν περιορίζονται πλέον στους Εξαρχειώτες ή στους κατοίκους του κέντρου, αλλά έρχονται έως και από τα προάστια. Γι’ αυτό κάνει και παράδοση κατ’ οίκον.

Κρεοπωλείο «Ο Γιάννης»: Καλλιδρομίου 51, Εξάρχεια, τηλ. 210 3301230.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Ψαγμένα» κρέατα, φοβερές κοπές και deep-house μουσικές!

1 2 3 4 5 6 7

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top