Τα top 13 κρεοπωλεία των σεφ – συντονιστείτε για τις θράκες του Πάσχα! (Α’ μέρος)

Αυτά είναι τα κρεοπωλεία της Αθήνας –όπως τα εμπιστεύτηκαν στο Andro– απ' όπου παίρνουν το κρέας το καλό για το εστιατόριο και το σπίτι τους οι σεφ. Προτού αγοράσετε τον οβελία και τα άλλα κοψίδια για το πιο κρεατοφαγικό τραπέζι της χρονιάς, δείτε (με κλειστά μάτια) τι προτείνουν οι ειδικοί.

 
«Στο ''Μπαχάρ'' θα βρεις το καλύτερο τσάι, το πιο δυσεύρετο μπαχαρικό, το πιο παράξενο βότανο. Ένα κανονικό trip στην Ανατολή!»

«Τα κρέατα των αδελφών Θάνου και Τάσου Αγγελή ‒πάντα ελληνικά‒ ξεχωρίζουν μες στη μάζα της αγοράς», λέει ο Σταύρος Κουστένης. Φωτογραφία: Γιώργος Σανταμούρης

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΥΣΤΕΝΗ: «ΑΓΓΕΛΗΣ»

Γιατί δεν αλλάζω αυτό το κρεοπωλείο, το οποίο έχει ιστορία από το 1979; Επειδή τα αδέλφια Θάνος και Τάσος Αγγελής έχουν το πιο καθαρό μαγαζί. Επειδή τα κρέατά τους ‒πάντα ελληνικά‒ ξεχωρίζουν μες στη μάζα της αγοράς (εκλεκτά τα μοσχάρια του, μερακλίδικα τα ‒δικά του‒ λουκάνικα). Επειδή ο Θάνος είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης στις κοπές. Και, τέλος, επειδή, όταν το μαγαζί έχει πολύ κόσμο, μου παραγγέλνει και καφεδάκι, για να μη βαριέμαι περιμένοντας.

«Ο Θάνος είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης στις κοπές. Εκλεκτά τα μοσχάρια του, μερακλίδικα τα ‒δικά του‒ λουκάνικα». Φωτογραφία: Βασίλης Παπασωτηρίου

«Ο Θάνος είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης στις κοπές. Εκλεκτά τα μοσχάρια του, μερακλίδικα τα ‒δικά του‒ λουκάνικα». Φωτογραφία: Βασίλης Παπασωτηρίου

«Αγγελής»: Αιόλου 81 (στη στοά), Βαρβάκειος, τηλ. 210 3232211.

//Ο Σταύρος Κουστένης είναι ο executive chef του Caesar’s Mediterranean Cuisine (τηλ. 2244 031410) και του Caesar’s Gardens Hotel (τηλ. 2244 031537), και τα δυο στη Λίνδο.

Ακόμα 6 κρεοπωλεία: Διαβάστε εδώ το B’ μέρος!

 

Διαβάστε ακόμα: Υπάρχει ελληνικό Black Angus, και μάλιστα σιτεμένο 54 ημερών!

1 2 3 4 5 6 7

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο κατάστημα της σοφιστικέ αλυσίδας μόλις άνοιξε στη γωνία Σκουφά και Ασκληπιού όπου πέραν του δεδομένα εκλεκτού καφέ Taf προσφέρει μια σειρά καινοτομιών για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Δοκιμάζει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσα εστιατόρια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μέσα σε τρεις εβδομάδες πληρώνοντας μάλιστα σε προνομιακές τιμές; Πάνω από 120 εστιατόρια της Αθήνας με δημιουργίες από όλες τις κουζίνες του κόσμου, καθώς και παράλληλα events μάς περιμένουν στην ετησία γιορτή των foodies.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο σύμβουλος οίνου και εραστής του εκλεκτού ουίσκι Δημήτρης Μότσος μαζί με τον connaisseur και γευσιγνώστη Αλέξανδρο Σουρμπάτη δοκίμασαν πέντε από τα καλύτερα ουίσκι του πλανήτη: Από την Ιρλανδία ως την Ιαπωνία και φυσικά τη Σκωτία. Το «ταξίδι» ξεκίνησε με την πρώτη κιόλας γουλιά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close