Φτιάξε τη μόνο σου!
Δεν χρειάζεται πολύ μαεστρία, λίγη προσοχή και σοκολάτα καλής ποιότητας. Για τη βασική λοιπόν συνταγή, θα χρειαστείς:
Υλικά
500 ml πλήρες γάλα
70 γρ. σοκολάτα με περιεκτικότητα 70% σε κακάο, τριμμένη
30 γρ. καλή ποιότητα σοκολάτα γάλακτος, τριμμένη
¼ κουταλάκι του γλυκού καννέλα.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 200 ml γάλα σε μεσαία φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λειώσει μες στο γάλα, κι έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί, χωρίς όμως να βράσει (στο σημείο αυτό προσθέτουμε αν θέλουμε τα μπαχαρικά ή τα μυρωδικά που επιθυμούμε). Για ένα αφρώδες αποτέλεσμα, ανακατεύουμε γρήγορα πριν από το σερβίρισμα.
Διαβάστε ακόμα: Κόλπα και συνταγές με μια κάψουλα Nespresso.