Top 5 Top 5 Ξινόμαυρα για τον οβελία

Aυτά είναι τα κρασιά από Ξινόμαυρο – μονοποικιλιακά ή χαρμάνια– που θα συνοδεύσουν στην εντέλεια το αρνί του Πάσχα. Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει.

 

 

 

arv

Ο Θανάσης και ο Γιώργος Αρβανιτίδης σε ώρα γευστικής δοκιμής στο Κτήμα Αρβανιτίδη, στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασκού. Φωτο: Heinz Troll.

Ξινόμαυρο ΑρβανιτίδηΞινόμαυρο 2012, Single Vineyard, Κτήμα Αρβανιτίδη

Ένα σχετικά καινούργιο single vineyard Ξινόμαυρο-διαμαντάκι από τον αμπελώνα του Κτήματος Αρβανιτίδη στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασκού. Διαθέτει το μπουκέτο βατόμουρου, κυδωνιού, αποξηραμένων βοτάνων και τη γλυκόξινη –αλλά όσο χρειάζεται τανική– γεύση. Την ποικιλιακή, δηλαδή, ταυτότητα για την οποία το Ξινόμαυρο είναι αγαπητό. Προσθέστε και τις μεταξένιες τανίνες και τη μετρημένη πυκνότητα κι έχετε ένα «new age» Ξινόμαυρο που θα τροφοδοτεί τα όνειρα των φίλων του σταφυλιού.

Το Κτήμα Αρβανιτίδη δημιουργήθηκε στον Ασκό Θεσσαλονίκης –ένα μικρό, ήσυχο χωριό σε υψόμετρο 500 μ. στην ανατολική πλαγιά του Βερτίσκου– από τον γεωπόνο Θανάση Αρβανιτίδη και τον αδελφό του Γιώργο, στη θέση ενός παλιού αμπελιού της οικογένειας Αρβανιτίδη.

Ενδεικτική τιμή: €14.50

 

Στην επόμενη σελίδα: Με την ένταση του Ξινόμαυρου και τον πλούτο της Νεγκόσκας.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top