Αργατία, αμπελοτόπι των Φίλων του Ξινόμαυρου,Λάκκα

Αργατία. Αμπελοτόπι των “Φίλων του Ξινόμαυρου”, Λάκκα.

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΑΡΓΑΤΙΑΞινόμαυρο 2010, Αργατία

Η οινοποιία Αργατία δημιουργήθηκε από τη Δρ. Χαρούλα Σπινθηροπούλου, γεωπόνο ειδικό αμπελουργίας-οινολόγο και συγγραφέα του βιβλίου «Οινοποιήσιμες ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα», και τον σύζυγό της, Παναγιώτη Γεωργιάδη, ειδικό σε θέματα συλλογικών δράσεων του οινικού κλάδου. Η λέξη “Αργατία” αναφέρεται σε έναν πολύ σημαντικό θεσμό της ποντιακής αγροτικής κοινωνίας, ο οποίος θεωρείται ως η υπέρτατη εκδήλωση του συλλογικού πνεύματος στους ελληνικής καταγωγής πληθυσμούς του Πόντου, αφού προϋποθέτει τη συνεργασία προσώπων για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού.

Από τους αμπελώνες της στο Ροδοχώρι και το Γιαννακοχώρι της Νάουσας, η Αργατία μας προτείνει μια ωραιότατη Νάουσα «νέας γενιάς». Τα κλασικά ποικιλιακά αρώματα του βατόμουρου είναι παρόντα, ενισχυμένα με φίνες νότες καφέ και μόκας, από την παραμονή στο βαρέλι. Καλή οξύτητα και ενισχυμένες τανίνες στο στόμα, με το φρούτο να περιμένει υπομονετικά για να κλείσει την παράσταση.

Ενδεικτική τιμή: €15.50

//Η Μαρία Νέτσικα είναι χημικός-οινολόγος. Επιπλέον, δημοσιογραφεί, γράφει βιβλία για το κρασί και, από το 1996, εκπαιδεύει τους οινόφιλους της Βόρειας Ελλάδας στο «Wine Club THESSALONIKI ’96». Με την εταιρεία Wine Plus μας ξεναγεί στη δημοφιλή έκθεση οίνων και αποσταγμάτων «Χάρτης των Γεύσεων» και εκδίδει το free press Wine Plus magazine και το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό Wine Plus newsletter.

 

Διαβάστε ακόμα: Top 5 ελληνικά ερυθρά από ιταλικές ποικιλίες.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top