vardaris-ok

«Επιλέγω συχνά τον ‘’Βαρδάρη’’, όχι μόνο για τις γεύσεις του, αλλά και για τον αλέγρο χώρο του επί της πλατείας, και κυρίως για την ομορφιά της ψυχής, τη λεβεντιά, του Ηπειρώτη Μιχάλη και του συνεταίρου του Γιάννη». (Φωτογραφία: Δημήτρης Ρουσουνέλος)

«Βαρδάρης» Άνω Μερά, τηλ. 22890 71777.

Το πέρασμα από την πλατεία της Άνω Μεράς, τον πνεύμονα ηρεμίας και μια άλλης τάξης πραγμάτων, είναι υποχρεωτικό για όποιον σέβεται την επιλογή του να γνωρίσει πραγματικά τη Μύκονο. Εδώ υπερέχει το ντόπιο στοιχείο, οι οικογένειες και κυρίως τον Αύγουστο οι Ανωμερίτες της Αθήνας που ξεκαλοκαιριάζουν και δίνουν χρώμα στην πλατεία. Εδώ το ούζο με μεζέ, ο καφές, οι πίτες, τα ντόπια τυριά, τα παϊδάκια στα κάρβουνα, τα μυρωδάτα κεφτεδάκια, ο μπακαλιάρος, τα καλαμαράκια στο τηγάνι, το ψιλό ψαράκι, η γόπα και η ζαργάνα στον καιρό της, δεν είναι πολυτέλεια.

Επιλέγω συχνά τον «Βαρδάρη», όχι μόνο για όσα ανέφερα πιο πάνω, που άλλωστε είναι κλασική επιλογή για τα εστιατόρια της περιοχής, αλλά και για τον αλέγρο χώρο του επί της πλατείας, με όψη στραμμένη προς το μονή Τουρλιανής, και κυρίως για την ομορφιά της ψυχής, τη λεβεντιά, του Ηπειρώτη Μιχάλη και του συνεταίρου του Γιάννη. Λίγο να σε συμπαθήσουν αρχίζουν τα φιλέματα, τυρί από το χωριό, ποιήματα των μανάδων τους, και κρέας στο φούρνο, αίγες κυρίως, καμιά φορά κι αγριογούρουνο. Κι όπου χωριό: Γυμνότοπος, στην Ήπειρο!

Στην επόμενη σελίδα: «Ένας νέος επαγγελματίας, που διδάσκει μαγειρικό ήθος και ευπρέπεια σύγχρονης κυκλαδίτικης εστίασης»

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top