«Με τη σφραγίδα του Γιάννη Γαβαλά (καταγωγής από την Ηρακλειά) και μαγειρική με άρωμα Κυκλάδων».

«Bakalo», Λάκκα, τηλ. 22890 78121.

Στο έμπα της Χώρας από τη μεριά της Λάκκας βρίσκεται το Bakalo. Μια σταλιά τόπος στο κέντρο της πόλης. Εδώ έβαλε τη σφραγίδα του ο Γιάννης Γαβαλάς, με καταγωγή από την Ηρακλειά. Ένας νέος επαγγελματίας, που διδάσκει μαγειρικό ήθος και ευπρέπεια σύγχρονης κυκλαδίτικης εστίασης.

Η γκάμα των πιάτων του με άρωμα Κυκλάδων είναι χαρακτηριστική: τραγανή πανσέτα με φάβα Σαντορίνης, Αμοργιανά ντολμαδάκια, στριφτούδια με λούζα Μυκόνου, Κυκλαδίτικη κουλούρα με γραβιέρα Νάξου, κοπανιστή Μυκόνου και τυροβολιά, μους ξινομυζήθρας Ηρακλειάς με σιρόπι Αμοργιανού ρακόμελου και σύκο, σπιτικό παγωτό από μυκονιάτικη μελόπιτα με ξεροτήγανο.

Στην επόμενη σελίδα: «Μια μικρή χώρα των μαγειρικών θαυμάτων από μια μυκονιάτικη οικογένεια»

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top