«Στο μενού είναι εμφανής η αγάπη στις εναλλαγές των γεύσεων, των υφών και των χρωμάτων».

M-eating, Καλογερά 10, Μύκονος (Χώρα), 22890 78550.

Στο M-eating η μυκονιάτικη οικογένεια Μενάρδου έστησε τη δική της μικρή χώρα των μαγειρικών θαυμάτων. Γενάρχης ο γιος –ανάποδα εδώ τα γενεαλογικά– μάγειρας και εστιάτορας, ο Παναγιώτης, αλλά θα τους βρείτε όλους στρατευμένους στη δουλειά, γονείς, συζύγους, αδελφό ως και τον δίχρονο Φιλιππάκο, μασκότ και «αρχιμάγειρα» στις βόλτες και στις δημόσιες σχέσεις.

Στο μενού είναι εμφανής η αγάπη στις εναλλαγές των γεύσεων, των υφών και των χρωμάτων. Το κρύο συνοδεύει το ζεστό, το κρεατικό σερβίρεται με τρυφερές πρασινάδες και ντόπια αρωματικά, η παραδοσιακή αναφορά σε μνήμες συναντά τη σύγχρονη παρουσίαση, που παραμένει ισορροπημένη και όχι κραυγαλέα στις επιλογές.

Εδώ δεν είναι τίποτα κρυμμένο, όλα απλώνονται στο πιάτο, ακόμα και ο ίδιος ο σεφ σε επισκέπτεται λίγο πριν ολοκληρώσεις το γεύμα. Έτσι, κι ο πιο κακόπιστος πελάτης, ακόμα κι αν δεν έχει κερδηθεί από την σύζυγο του σεφ Σοφία και τα παιδιά στη σάλα και στην εξαιρετική αυλή-κήπο, έχει την ευκαιρία να εκφράσει απευθείας τη χαρά, τη διαφωνία ή και τη δυσαρέσκειά του ακόμα, σε μια τετ α τετ προσωπική επαφή.

Ενδεικτικά θα αναφέρω πιάτα όπως η σούπα βασιλικού, τα σουτζουκάκια σχάρας που πέρσι ερωτοτρόπησαν με παγωτό κοπανιστή και φέτος με παγωτό γιαούρτι και κολοκυθάκια μαριναρισμένα με μουστάρδα dijon, την τάρτα με κατσικίσιο τυρί και μαρμελάδα ντομάτας, το ριζότο με μανιτάρια, λούζα και τρουφόλαδο, το φιλέτο ορτυκιού με πέστο καρυδιού και μους από κατίκι Δομοκού, τη μελόπιτα Μυκόνου με φύλλο κρούστας και παγωτό με γεύση μελόπιτας.

//Βιβλία του Δημήτρη Ρουσουνέλου: «Μυκονιάτικη Μαγειρική – Ψηφίδες Πολιτισμού» (Ίνδικτος, 2001), «Τα χοιροσφάγια στη Μύκονο» (Ίνδικτος 2002), «Κυκλάδες: Γαστρονομικό οχυρό» (Scala Gallery, 2011).

Διαβάστε ακόμα: Τα top 5 φαγάδικα της Αίγινας, από τον insider Δημήτρη Ποταμιάνο

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top