Η κουζίνα του «Αντώνη» βγάζει γευστικά διαμαντάκια και οι ντόπιοι την τιμούν δεόντως.

Η κουζίνα του «Αντώνη» βγάζει γευστικά διαμαντάκια και οι ντόπιοι την τιμούν δεόντως.

3. «Αντώνης», Ταξιάρχες, Καγιάνι, τηλ. 22510 61951. Λίγο πιο έξω από την πόλη, στο δρόμο για το αεροδρόμιο, πρέπει να στρίψεις και να σκαρφαλώσεις στο βουνό. Αν τα καταφέρεις προτού πέσει το σκοτάδι, από τη βεράντα του «Αντώνη», στο Καγιάνι, θα απολαύσεις μια μοναδική θέα, από το λιμάνι της Μυτιλήνης μέχρι την Τουρκία και το απέραντο γαλάζιο. Η κουζίνα βγάζει γευστικά διαμαντάκια και οι ντόπιοι την τιμούν δεόντως, συνοδεύοντάς τα με τα περίφημα ούζα τους, αλλά μερικές φορές και με τα ντόπια κρασιά τους. Παίζουν δυνατά οι κεφτέδες με ούζο, το συκώτι στο τηγάνι και τα ντόπια μπακαλιαράκια, όμως περισσότερο απ’ όλα μετράει η σωστή και έντιμη πρώτη ύλη του Αντώνη. Είπαμε ότι το μεζεδοπαίχνιδο εδώ καλά κρατεί, γι’ αυτό θα βρείτε και μια από τις καλύτερες συλλογές ντόπιου ούζου, μια και αποτελεί το εθνικό προϊόν του νησιού.

 

Στην επόμενη σελίδα: Φρέσκα ψάρια, καλοτηγανισμένα μπαρμπουνάκια και νόστιμα σπιτικά μαγειρευτά.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top