Top 5 Top-5 Ροδίτες

Ένας καλός Ροδίτης προσφέρει φινέτσα, νεύρο, αξιόλογες ικανότητες παλαίωσης και ευελιξία στο ελαφρύ, θαλασσινό, ελληνικό τραπέζι. Και όλα αυτά σε τιμές που τον αναδεικνύουν το απόλυτο λευκό value for money της χώρας!

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 
_MG_2254

«Ταπεινός; Μόνο για τους άσχετους!» Ο Σίμος Γεωργόπουλος τα λέει όλα για τον Ροδίτη με πέντε μόνο λέξεις.

Οινοφόρος, Ασπρολίθι 2012, 5€*

Αν είχε λίγο περισσότερο σώμα θα ήταν Chablis, αν ήταν λίγο πιο mineral Σαντορίνη και αν ήταν πιο αρωματικό Riesling. Ευτυχώς όμως για όλους εμάς, τους Τιφόζι του Ροδίτη, είναι Ασπρολίθι! Ένα από τα σπουδαιότερα κρασιά του ελληνικού κρασιού που πάντα θα συγκινεί…

Κτήμα Μερκούρη, Φολόη 2012, 8,50€
Μπορεί μια τζούρα Viognier να δίνει περάσματα βερίκοκου και γευστικό πάχος, όμως η Φολόη παραμένει ένας πρωτοκλασάτος Ροδίτης με κρυστάλλινη καθαρότητα και λεμονάτο νεύρο. Ένα υπέροχο κρασί από την ορεινή Ηλεία που θα εξελίσσεται για μια τριετία.

Τετράμυθος, Ροδίτης 2012, 7,50€
Από τα ψηλά των Καλαβρύτων αυτός ο πλούσιος Ροδίτης, με το κρύο να προσδίδει νότες λευκόσαρκων φρούτων δίπλα στο τυπικό ορυκτό προφίλ της ποικιλίας. Δυο-τρία χρόνια στο κελάρι θα τιθασεύσουν τον γευστικό τσαμπουκά του, μετατρέποντας το εξαιρετικό σε υπέροχο.

Κτήμα Λίγα, Ροδίτης 2012, 6,50€
«Oh Gosh!» θα αναφωνούσε ένας Αμερικάνος αν δοκίμαζε αυτόν τον τρομερό Ροδίτη από την Πέλλα. Συμπυκνωμένη γλύκα, απερίγραπτος για την ποικιλία όγκος, αρώματα λεμονιού κονφί και επαρκής οξύτητα συνθέτουν ένα ποίημα για σήμερα, αλλά και για το 2015.

Αχαιών Οινοποιητική, Ροδίτης 2012, 7,50€
Εκτός από το Μοσχάτο της η οινοποιία της Αχαΐας μπορεί να υπερηφανεύεται και για τον Ροδίτη της. Ένα κρασί που διακτινίζει όποιον το δοκιμάζει σε εξωτικούς προορισμούς λόγω του τροπικού πάχους, των αρωμάτων ανανά, αλλά και της φρεσκάδας της λάιμ επίγευσης.

*Οι τιμές των κρασιών είναι ενδεικτικές.

Έχετε πιεί ξηρή Μαυροδάφνη; Δείτε τις TOP 5 εδώ

Ο Σίμος Γεωργόπουλος είναι «οινογράφος» και γευσιγνώστης.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close