Top 5 Top 5 Ασύρτικα από τη Σαντορίνη για τα καλοκαιρινά τραπέζια!

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει τις κορυφαίες ετικέτες από το πλέον εμβληματικό ελληνικό λευκό κρασί

 
sigalas-ktima-double

O αμπελώνας στο Ημεροβίγλι κι ο γαλήνιος χώρος υποδοχής στο οινοποιείο.

SONY DSC

2. Καβαλιέρος 2013, Κτήμα Σιγάλα

Η πιο πρόσφατη δημιουργία του Πάρι Σιγάλα είναι ένα μονοποικιλιακό Ασύρτικο από έναν αμπελώνα στο Ημεροβίγλι, το οποίο παραμένει για 18 μήνες στη δεξαμενή με τις οινολάσπες του, προτού εμφιαλωθεί. Ζωηρό, με διακριτικά ορυκτά αρώματα και τη μακριά, πολύ μακριά μεταλλική επίγευση που το Ασύρτικο δίνει μόνο στο νησί του. Η τονισμένη οξύτητα, η οποία το κάνει καλό φίλο των θαλασσινών πιάτων, μας συστήνεται τώρα, αλλά μας προτρέπει να διερευνήσουμε και την αντοχή του στον χρόνο. Σας προτείνω να του συμπεριφερθείτε σαν να ήταν ερυθρό κρασί, δηλαδή, να το παλαιώσετε ή/και να το μεταγγίσετε σε φαρδιά καράφα περίπου μισή ώρα προτού το απολαύσετε.

Ενδεικτική τιμή: €20.50

 

Στην επόμενη σελίδα: Ένας ρωμαλέος δυναμίτης.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close