_DSC9850-οκ

«Από τους σπεσιαλίστες της ποικιλίας Sauvignon Blanc οι Βασίλης Τσακτσαρλής και Βαγγέλης Γεροβασιλείου (από αριστερά στη φωτογραφία), συνεπώς διόλου τυχαία η επιτυχία του κρασιού τους Κτήμα Βιβλία Χώρα Λευκό από τον αμπελώνα του Παγγαίου», γράφει ο Σίμος Γεωργόπουλος.

Οι «ειδικοί» μπορεί να λέμε ότι θέλουμε: ότι το Sauvignon Blanc είναι κολόνια, ότι η πολυπλοκότητά του θυμίζει παίξιμο 5χρονου πιανίστα και ότι οι γεύσεις των διαφόρων ετικετών μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους που νομίζει κανείς ότι έχουν προέλθει από διαδοχικά Ctrl + C – Ctrl+ V ενός υπολογιστή!

Όμως η σπουδαία ποικιλία μάς γυρνάει την πλάτη και μιλάει κατευθείαν στην καρδιά κάθε οινόφιλου με εκρηκτικά αρώματα, τραγανή αίσθηση και παιχνιδιάρικη γεύση. Χαρακτηριστικά που καθιστούν ένα παγωμένο Sauvignon Blanc την απόλυτη λύση για κάθε ζεστή, καλοκαιρινή μέρα.

Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό των εξαιρετικών εγχώριων Sauvignon Blancs αλλά και των blends στα οποία πρωταγωνιστεί η ποικιλία, εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φέρετε στο ποτήρι σας μια κορυφαία ετικέτα, φροντίζοντας (αν αυτό είναι δυνατόν) να επιλέξετε μια φιάλη προηγούμενης ‒και όχι τελευταίας!‒ εσοδείας.

vivlia-xwra

 

 

 

Κτήμα Βιβλία Χώρα, Λευκό 2013, 11.30€
Σπεσιαλίστες της ποικιλίας και ο Βασίλης Τσακτσαρλής και ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, συνεπώς διόλου τυχαία η επιτυχία του λευκού τους από τον αμπελώνα του Παγγαίου. Βέβαια η φρεσκάδα του είναι προς το παρών υπεύθυνη για τους χαμηλούς αρωματικούς τόνους, όμως μια γουλιά είναι αρκετή για να προκαλέσει γευστική έκρηξη με την πιπεριά και τα λευκόσαρκα φρούτα να πλημμυρίζουν το στόμα. Κάβα μέχρι το 2015!

 

 Στην επόμενη σελίδα, η Τέχνη Αλυπίας “φυσάει” στη σοδειά του 2013

 

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top