Top 5 καλοκαιρινά Sauvignon Blanc

Αυτός είναι ο ανθός μιας σπουδαίας ποικιλίας με εκρηκτικά αρώματα, τραγανή αίσθηση και παιχνιδιάρικη γεύση. Η απόλυτη λύση για κάθε ζεστή, καλοκαιρινή μέρα

 
_DSC9850-οκ

«Από τους σπεσιαλίστες της ποικιλίας Sauvignon Blanc οι Βασίλης Τσακτσαρλής και Βαγγέλης Γεροβασιλείου (από αριστερά στη φωτογραφία), συνεπώς διόλου τυχαία η επιτυχία του κρασιού τους Κτήμα Βιβλία Χώρα Λευκό από τον αμπελώνα του Παγγαίου», γράφει ο Σίμος Γεωργόπουλος.

Οι «ειδικοί» μπορεί να λέμε ότι θέλουμε: ότι το Sauvignon Blanc είναι κολόνια, ότι η πολυπλοκότητά του θυμίζει παίξιμο 5χρονου πιανίστα και ότι οι γεύσεις των διαφόρων ετικετών μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους που νομίζει κανείς ότι έχουν προέλθει από διαδοχικά Ctrl + C – Ctrl+ V ενός υπολογιστή!

Όμως η σπουδαία ποικιλία μάς γυρνάει την πλάτη και μιλάει κατευθείαν στην καρδιά κάθε οινόφιλου με εκρηκτικά αρώματα, τραγανή αίσθηση και παιχνιδιάρικη γεύση. Χαρακτηριστικά που καθιστούν ένα παγωμένο Sauvignon Blanc την απόλυτη λύση για κάθε ζεστή, καλοκαιρινή μέρα.

Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό των εξαιρετικών εγχώριων Sauvignon Blanc αλλά και των blends στα οποία πρωταγωνιστεί η ποικιλία, εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φέρετε στο ποτήρι σας μια κορυφαία ετικέτα, φροντίζοντας (αν αυτό είναι δυνατόν) να επιλέξετε μια φιάλη προηγούμενης ‒και όχι τελευταίας!‒ εσοδείας.

vivlia-xwra

 

 

 

Κτήμα Βιβλία Χώρα, Λευκό 2013, 11.30€
Σπεσιαλίστες της ποικιλίας και ο Βασίλης Τσακτσαρλής και ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, συνεπώς διόλου τυχαία η επιτυχία του λευκού τους από τον αμπελώνα του Παγγαίου. Βέβαια η φρεσκάδα του είναι προς το παρών υπεύθυνη για τους χαμηλούς αρωματικούς τόνους, όμως μια γουλιά είναι αρκετή για να προκαλέσει γευστική έκρηξη με την πιπεριά και τα λευκόσαρκα φρούτα να πλημμυρίζουν το στόμα. Κάβα μέχρι το 2015!

 

 Στην επόμενη σελίδα, η Τέχνη Αλυπίας “φυσάει” στη σοδειά του 2013

 

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close