η σεφ Λίνα Φουρνιστάκη. Φωτογραφία: Ιωάννα Σταμοπούλου

Η μακαρονάδα των θαλασσινών και η σεφ Λίνα Φουρνιστάκη (φωτογραφία: Ιωάννα Σταμούλου) του «Αλλού Γυαλού», μιας από τις καλύτερες ταβέρνες των Κυκλάδων.

3. «Αλλού Γυαλού», Κίνι, τηλ. 22810 71196. Το Κίνι είναι το πιο όμορφο ψαροχώρι της Σύρου –γιατί το πιο γκράντε είναι σίγουρα η Ποσειδωνία. Στο Κίνι λοιπόν βρίσκεται, κατά τη γνώμη μου, μια από τις καλύτερες ταβέρνες των Κυκλάδων, το «Αλλού Γυαλού». Είναι το κύμα που σκάει στα πόδια της και σου παίρνει τις έγνοιες όταν τραβιέται πίσω, είναι το φαγητό της Λίνας Φουρνιστάκη που χρόνο με το χρόνο γίνεται καλύτερο, είναι η ξεχωριστή φροντίδα που έχει το κάθε πιάτο της, το σέρβις των παιδιών που το νιώθουν πια σαν το σπίτι τους; Δεν ξέρω, εγώ νιώθω ευτυχία όποτε βρίσκομαι εκεί. Δοκιμάστε τα ψαράκια στο χαρτί, τα μύδια με τη ρετσίνα, το τραγανό γαριδάκι στο χάρτινο χωνάκι, την ψητή φιλεταρισμένη σαρδελίτσα, τη σαλάτα με το ανθότυρο και τα σύκα, τα βλίτα με τον ταραμά, αλλά και τη μακαρονάδα των θαλασσινών, το γιουβέτσι αστακού κ.λπ., κ.λπ. Κλείστε τραπέζι πριν από το ηλιοβασίλεμα, το καλό που σας θέλω.

 

Στην επόμενη σελίδα: Κλασική ελληνική κουζίνα με μικρές δημιουργικές πινελιές από έναν «ανήσυχο» μάγειρα στο Γαλησσά.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top