Τα στεκια των διακοπων

Top 5 Τα top 5 φαγάδικα της Σύρου

Εδώ θα φας σαν άρχοντας στην «Αρχόντισσα των Κυκλάδων»! Η insider, δημοσιογράφος γεύσης και Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού Olive, Ιωάννα Σταμούλου επιλέγει για το Andro.

 
Φωτογραφία: Ιωάννα Σταμοπούλου

«Καλύτερα να πιάσεις τραπέζι με θέα πριν από το ηλιοβασίλεμα, γιατί εδώ ο ήλιος δύει σε υπερπαραγωγή». (Φωτογραφία: Ιωάννα Σταμούλου)

5. «Πλακόστρωτο», Σαν Μιχάλη, τηλ. 697 3980248. Θα προσπεράσεις τον Οικισμό της Άνω Σύρου και θα πάρεις ένα δρόμο στενό, με κάμποσες στροφές, δύσκολες κάποιες φορές, αλλά θα βρεθείς σε μια άλλη Σύρο από αυτήν της Ερμούπολης και μόνο τότε θα τη νιώσεις γνήσια Κυκλαδίτισσα. Μετά από ένα 15λεπτο περίπου θα βρεθείς στο Σαν Μιχάλη, οπότε τράβα κατευθείαν στο «Πλακόστρωτο». Καλύτερα να πιάσεις τραπέζι με θέα πριν από το ηλιοβασίλεμα, γιατί εδώ ο ήλιος δύει σε υπερπαραγωγή. Να δοκιμάσεις τους κολοκυθοκεφτέδες τους, τη λιαστή ντομάτα τηγανισμένη με κουρκούτι που σερβίρουν με δροσερό γιαούρτι, τη μελιτζάνα στο πήλινο, το κατσικάκι στη λαδόκολλα, το χοιρινό με το μοσχάρι στη γάστρα, αλλά και το κρασάτο τους χοιρινό με μάραθο.

//Η Ιωάννα Σταμούλου είναι δημοσιογράφος γεύσης, Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού Olive και δημιουργός του sweetly.gr. Πέρασε τα μαθητικά της χρόνια στην Ερμούπολη –από τότε αγάπησε τη Σύρο. Σήμερα έχει δικό της σπίτι στο νησί και πηγαίνει, φανατικά, κάθε καλοκαίρι.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα top 5 φαγάδικα της Πάρου –επιλέγει η Νίκη Μηταρέα.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο γνωστός σεφ μάς προτείνει να πάμε στα «Χειροποίητα του Μιχάλη» για αυθεντικό σουβλάκι. Χοιρινό και κοτόπουλο κομμένα στο χέρι, κεμπάμ που πλάθεται πάνω στη βέργα και πατατούλες που ποσάρονται με λάδι στο γκάζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο κατάστημα της σοφιστικέ αλυσίδας μόλις άνοιξε στη γωνία Σκουφά και Ασκληπιού όπου πέραν του δεδομένα εκλεκτού καφέ Taf προσφέρει μια σειρά καινοτομιών για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Δοκιμάζει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσα εστιατόρια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μέσα σε τρεις εβδομάδες πληρώνοντας μάλιστα σε προνομιακές τιμές; Πάνω από 120 εστιατόρια της Αθήνας με δημιουργίες από όλες τις κουζίνες του κόσμου, καθώς και παράλληλα events μάς περιμένουν στην ετησία γιορτή των foodies.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close