Δεύτε φάγετε μαγειρίτσα θαλασσινών!

Δεύτε φάγετε μαγειρίτσα θαλασσινών!

 

Ο Γκίκας Ξενάκης είναι ένα ανήσυχος σεφ, ο οποίος ψάχνει και ψάχνεται με τη μνήμη της ελληνικής γεύσης. Η τελευταία του δημιουργία είναι μια ερμηνεία ενός εμβληματικού πιάτου της ελληνικής παράδοσης, της μαγειρίτσας. Μόνο που εδώ φτιάχνεται με συκώτι κι αυγά μπακαλιάρου, χτένι με το κοράλλι του, μύδια και ζωμό μυδιών, βότανα και μυριστικά πασχαλινά. Με το πιάτο αυτό ανασταίνεται πλήρως η χαρμολύπη της ελληνικής άνοιξης.

 

Aleria, Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ. 210 52 22 633210 52 22 633

 

//Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας. Το νέο, ομώνυμο, βιβλίο του κυκλοφορεί από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο «Ίκαρος».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top