01

To κριθαράκι είναι μαγειρεμένο σαν ριζότο, με το παντζάρι να χαρίζει ένα πανέμορφο χρώμα στο πιάτο.

Στο εστιατόριο «Baku» ο Παναγιώτης Γιακαλής (executive chef του ξενοδοχείου Margi) μαγειρεύει μια Νέα Ελληνική Κουζίνα η οποία δεν φοβάται τις γευστικές εντάσεις. Και δεν τις φοβάται διότι είναι απόλυτα συγκερασμένες, λόγω αφενός της υψηλής τεχνικής που χρησιμοποιεί ο σεφ και αφετέρου των εξαιρετικών πρώτων υλών. Παράδειγμα το κριθαράκι με βουβαλίσιο γάλα, μαγειρεμένο σαν ριζότο, δουλεμένο με βούτυρο και παντζάρι, αρτυμένο με καπνιστό σκουμπρί από την Χαλκιδική και γαρνιρισμένο σοφά με μια ελαφριά κρέμα σκόρδου.

Baku: Ξενοδ. Margi, Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 9670924.

04

O Παναγιώτης Γιακαλής δεν φοβάται τις γευστικές εντάσεις…

 Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και ο πλέον σεβαστός θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top