Milos 01

O σεφ του «Milos», Περικλής Κοσκινάς, προτιμά μια απλούστερη εκδοχή της Νέας Ελληνικής Κουζίνας, σύμφωνα άλλωστε με τη φιλοσοφία του εστιατορίου, όπου οι τοπικές πρώτες ύλες παίζουν ρόλο πρωταγωνιστικό. Στο πιάτο αυτό, υπάρχει ωστόσο ένα πιο σύνθετο και κάπως εκκεντρικό, αλλά απόλυτα πετυχημένο, συνταίριασμα τοπικών υλικών, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τη mar y muntanya παράδοση των Καταλανών. Η πεσκανδρίτσα αχνίζεται μαζί με σταμναγκάθι και γαρνίρεται με σύγλινο από τη Μάνη και ξινομυζήθρα από τη Νάξο. Οι γεύσεις δένουν υπέροχα και όλο μαζί το πιάτο δίνει το στίγμα της σύνθετης ελληνικής γεωγραφίας.

// Milos Estiatorio: Ξενοδ. Hilton, Βασιλίσσης Σοφίας 46, τηλ. 210 7244400

 

Milos_Κοσκινάς

Ο σεφ του Milos, Περικλής Κοσκινάς.

 

Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας. Το νέο, ομώνυμο, βιβλίο του κυκλοφορεί από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο «Ίκαρος».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top