Τop του Tudor Hall: Το μπριάμ με αφρό φέτας και αυγό ορτυκιού ποσέ

Ο Επίκουρος επιλέγει τις κορυφαίες –και πιο «προχωρημένες»– δημιουργίες των σεφ της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.

 
IMK30324a

Δια χειρός «ενός από τους σημαντικότερους σεφ στη χώρα μας, του Σωτήρη Ευαγγέλου».

Από τα ωραιότερα πιάτα που έφαγα τον τελευταίο καιρό ήταν ένα μπριάμ στο ανακαινισμένο «Tudor Hall» στο King George. Ναι, ένα απλό μπριαμάκι. Και δεν είχε πάρει το ταπεινό αυτό πιάτο την αίγλη από την υπέρκομψη και βαρύτιμη αίθουσα που έχει τη στόφα ενός τριάστερου εστιατορίου, αλλά από την εξαιρετική μαγειρική ενός από τους σημαντικότερους σεφ στη χώρα μας, του Σωτήρη Ευαγγέλου, ο οποίος ανήκει σε εκείνους που πιστεύουν στην αναβάθμιση της αστικής ελληνικής κουζίνας. Εξ’ ου και το μπριαμ. Κλασική συνταγή κατά τ’ άλλα, με όλη τη αναμενόμενη, καλοκαιρινή γεύση των λαχανικών. Οι μόνες προσθήκες δημιουργικότητας ήταν ένα αυγό ορτυκιού ποσέ το οποίο εναρμονιζόταν υπέροχα με τα λαχανικά και ο αναπόφευκτος αφρός φέτας.

Η ψυχή μου αγαλλίασε με το τριάστερο μεγαλείο αυτού του κλασικού αστικού πιάτου της ελληνικής κουζίνας.

 

Ξενοδοχείο King George, Βασιλέως Γεωργίου 3, Σύνταγμα, τηλ. 210 3222210

 

//Ο Επίκουρος είναι κριτικός εστιατορίων, συγγραφέας και θεωρητικός της Νέας Ελληνικής Κουζίνας. Το ομώνυμο βιβλίο του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ίκαρος».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο κατάστημα της σοφιστικέ αλυσίδας μόλις άνοιξε στη γωνία Σκουφά και Ασκληπιού όπου πέραν του δεδομένα εκλεκτού καφέ Taf προσφέρει μια σειρά καινοτομιών για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Δοκιμάζει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μάς προτείνει να πάμε στα «Χειροποίητα του Μιχάλη» για αυθεντικό σουβλάκι. Χοιρινό και κοτόπουλο κομμένα στο χέρι, κεμπάμ που πλάθεται πάνω στη βέργα και πατατούλες που ποσάρονται με λάδι στο γκάζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσα εστιατόρια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μέσα σε τρεις εβδομάδες πληρώνοντας μάλιστα σε προνομιακές τιμές; Πάνω από 120 εστιατόρια της Αθήνας με δημιουργίες από όλες τις κουζίνες του κόσμου, καθώς και παράλληλα events μάς περιμένουν στην ετησία γιορτή των foodies.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close