Top 5 Top 5 ροζέ από τον ελληνικό αμπελώνα

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει 5 σπουδαία ελληνικά ροζέ κρασιά. Ένα κι ένα όλα τους, είτε ως συνοδευτικά στα πιάτα της εποχής είτε ως δροσάτα απεριτίφ όσο το καλοκαίρι επιμένει ακόμα.

 
Kir-Yianni-Estate_Koula-tower

Άποψη από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας.

Η γενέτειρα των σύγχρονων ροζέ κρασιών είναι, φυσικά, η Γαλλία. Κι όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, αυτό οφείλεται στην αφοσίωση του συγκεκριμένου λαού στο… κόκκινο κρασί. Μάλιστα, στο ερυθρό! Διότι αν βάλεις έναν Γάλλο σε ζεστό κλίμα, θα θελήσει να πιει κάτι που να θυμίζει όσο το δυνατόν περισσότερο το αγαπημένο του κόκκινο κρασί. Πράγμα που σημαίνει πως είτε θα πιει ένα δροσερό, ελαφρύ ερυθρό ή έστω ένα είδος μεταμφιεσμένου ερυθρού, δηλαδή ένα ροζέ κρασί.

Δεν πρέπει, λοιπόν, να μας ξαφνιάζει το ότι οι μεσογειακοί μας εταίροι, από την άνοιξη έως το φθινόπωρο πλημμυρίζουν τη γαλλική και την ιταλική Ριβιέρα με ανοιχτόχρωμα ροζέ κρασιά από την Προβηγκία, το Tavel, το Anjou ή το Trento.

Παρακάτω σας προτείνω πέντε εξαιρετικά ροζέ από τον ελληνικό αμπελώνα.

 

1. Ακακίες Sparkling 2014, Κυρ Γιάννη

ΑΚΑΚΙΕΣ ΑΦΡΩΔΕΣ 2014-1Οι Ακακίες είναι ένα αγαπημένο μου ροζέ από το Αμύνταιο. Και μετά εμφανίστηκαν οι Ακακίες Sparkling. Ροζέ και αφρώδες, επίσης Π.Ο.Π. Αμύνταιο, το οποίο παράγεται από Ξινόμαυρο με τη μέθοδο Cuve Close. Με ζωηρό χρώμα, όμορφες φυσαλίδες και αρωματική φρεσκάδα βατόμουρου και φράουλας, δροσιστικό και γοητευτικό, τελειώνει με μια τσαχπίνικα γλυκιά νότα. Σκέφτεστε κάτι πιο απολαυστικό για το ξεκίνημα μιας ζεστής βραδιάς;

Ενδεικτική τιμή: €11,50

 

 

 

Στην επόμενη σελίδα: Μια επίθεση δροσιάς στο στόμα

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close