Top 5 Top 5 ροζέ από τον ελληνικό αμπελώνα

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα επιλέγει 5 σπουδαία ελληνικά ροζέ κρασιά. Ένα κι ένα όλα τους, είτε ως συνοδευτικά στα πιάτα της εποχής είτε ως δροσάτα απεριτίφ όσο το καλοκαίρι επιμένει ακόμα.

 
Kir-Yianni-Estate_Koula-tower

Άποψη από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας.

Η γενέτειρα των σύγχρονων ροζέ κρασιών είναι, φυσικά, η Γαλλία. Κι όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, αυτό οφείλεται στην αφοσίωση του συγκεκριμένου λαού στο… κόκκινο κρασί. Μάλιστα, στο ερυθρό! Διότι αν βάλεις έναν Γάλλο σε ζεστό κλίμα, θα θελήσει να πιει κάτι που να θυμίζει όσο το δυνατόν περισσότερο το αγαπημένο του κόκκινο κρασί. Πράγμα που σημαίνει πως είτε θα πιει ένα δροσερό, ελαφρύ ερυθρό ή έστω ένα είδος μεταμφιεσμένου ερυθρού, δηλαδή ένα ροζέ κρασί.

Δεν πρέπει, λοιπόν, να μας ξαφνιάζει το ότι οι μεσογειακοί μας εταίροι, από την άνοιξη έως το φθινόπωρο πλημμυρίζουν τη γαλλική και την ιταλική Ριβιέρα με ανοιχτόχρωμα ροζέ κρασιά από την Προβηγκία, το Tavel, το Anjou ή το Trento.

Παρακάτω σας προτείνω πέντε εξαιρετικά ροζέ από τον ελληνικό αμπελώνα.

 

1. Ακακίες Sparkling 2014, Κυρ Γιάννη

ΑΚΑΚΙΕΣ ΑΦΡΩΔΕΣ 2014-1Οι Ακακίες είναι ένα αγαπημένο μου ροζέ από το Αμύνταιο. Και μετά εμφανίστηκαν οι Ακακίες Sparkling. Ροζέ και αφρώδες, επίσης Π.Ο.Π. Αμύνταιο, το οποίο παράγεται από Ξινόμαυρο με τη μέθοδο Cuve Close. Με ζωηρό χρώμα, όμορφες φυσαλίδες και αρωματική φρεσκάδα βατόμουρου και φράουλας, δροσιστικό και γοητευτικό, τελειώνει με μια τσαχπίνικα γλυκιά νότα. Σκέφτεστε κάτι πιο απολαυστικό για το ξεκίνημα μιας ζεστής βραδιάς;

Ενδεικτική τιμή: €11,50

 

 

 

Στην επόμενη σελίδα: Μια επίθεση δροσιάς στο στόμα

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μοσχοβολάει βούτυρο, πικραμύγδαλο, ξύσμα εσπεριδοειδών και ανθόνερο. Και έχει για παρέα το μινιμαλιστικό φλουρί της χρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro