10948685_928286410551307_1888858136_n

Ο παππούς Νικόδημος (αριστερά) από το απόγευμα που ανοίγει μέχρι αργά το βράδυ είναι κυριολεκτικά πάνω από την ψησταριά του και ψήνει ένα-ένα τα διάσημα καλαμάκια του. (Φωτό: Τάσος Αντωνίου)

«Νικόδημος» (Βαγία). Πιστεύω πως είναι το καλύτερο σουβλατζίδικο της Αίγινας και ένα από τα καλύτερα που έχουν απομείνει στην Ελλάδα. Είναι κρυμμένο σε μια αυλή στην απομακρυσμένη από το κέντρο του νησιού Βαγία και βρίσκεται στο γεφυράκι πριν από το Vagia Hotel. Ο παππούς Νικόδημος φτιάχνει καθημερινά μόνος του τα διάσημα χοιρινά σουβλάκια, τα περνάει από τις μαγικές μαρινάδες του και από το απόγευμα που ανοίγει μέχρι αργά το βράδυ είναι κυριολεκτικά πάνω από την ψησταριά του και ψήνει ένα-ένα τα καλαμάκια του. Αν τον πετύχεις σε χαλαρή μέρα, σου ψήνει και ψωμάκι μαζί με τα καλαμάκια. Απαραίτητα συνοδευτικά οι επικές «χεράτες» τηγανητές πατάτες και η ντοματοσαλάτα.

Στην επόμενη σελίδα: «Προνομιακή θέα και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα για τσιμπολόγημα, ποτά και κοκτέιλ»

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top