14591502558_560ef08488_k

Στην Πάρο πουθενά δεν θα φας άσχημα. Ακόμα και τα σουβλατζίδικα φροντίζουν να σερβίρουν ντόπιο κρέας, καλό λάδι, και αμιγώς παριανά λαχανικά. (Φωτό από τον χρήστη του Flickr Kostas Limitsios)

Η Πάρος είναι το Νο 1 νησί σε αριθμό εξοχικών κατοικιών στις Κυκλάδες (ή μήπως στο Αιγαίο;). Τουτέστιν, δεν σηκώνει αρπαχτές. Έχει ένα σταθερό κοινό απαιτητικών παραθεριστών που, αν δεν είσαι αρκετά καλός, σε σβήνει από το χάρτη.

Επίσης, έχει πολύ καλά ντόπια προϊόντα, μιας και τα χωραφάκια της ξανακαλλιεργήθηκαν, τα μποστάνια της αυξήθηκαν και οι τοπικές ποικιλίες προστατεύονται αυστηρά.

Στην Πάρο, λοιπόν, πουθενά δεν θα φας άσχημα. Ακόμα και τα σουβλατζίδικα φροντίζουν να σερβίρουν ντόπιο κρέας, καλό λάδι, και αμιγώς παριανά λαχανικά.

Υπάρχουν, όμως, κι εστιατόρια υπερτοπικού χαρακτήρα. Που έχουν δηλαδή μια φήμη κι εκτός Πάρου και που θα άξιζε να πάρεις το φουσκωτό σου -λέμε τώρα- και να ταξιδέψεις στο νησί μόνο και μόνο για να γευτείς κάποιες ιδιαίτερες σπεσιαλιτέ από το μενού τους. Ιδού, κατά τη γνώμη μου, τα καλύτερα πέντε.

Στην επόμενη σελίδα: «Θέα» – Χαζεύεις Αντίπαρο και 460 ετικέτες κρασιών.

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top