Rossi-Spag-890

Παρότι η συνταγή περιέχει καυτερό πεπεροντσίνο, μη διστάσετε να φέρετε μερικές «βόλτες» με το μύλο του πιπεριού. (Φωτογραφία: Μιχάλης Κορώνης)

Μάρκο Ρόσι, Σπαγγέτι με αντσούγια, ταραμά και πεπεροντσίνο

Υλικά (για 2 άτομα)

1/2 πακέτο σπαγγέτι No. 6
1/2 κουταλιά της σούπας ταραμάς λευκός
10 φιλέτα αντσούγιας
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
4 σκελίδες σκόρδο
2 πιπερίτσες καυτερές (πεπεροντσίνο)
1 ματσάκι μαϊντανός
1 ματσάκι δυόσμος
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση

– Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, την κάππαρη και τέλος την αντσούγια. Όταν τσιγαριστούν, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ταραμά, τα πεπεροντσίνο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το δυόσμο, και ακολούθως τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε.

– Αφού βράσουμε τα σπαγγέτι (al dente), τα προσθέτουμε στο τηγάνι με λίγα από τα υγρά της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip
Ψιλοκόβουμε έξτρα μαϊντανό για άρωμα.

//Ο Μάρκο Ρόσι είναι σεφ και ιδρυτής του maintanos.com

Στην επόμενη σελίδα: Σπαγγέτι με λεμόνι, σκόρδο και ξερό ανθότυρο, από τον Γιώργο Γεράρδο.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top