DSC_6283sm

«Ακολουθήστε επακριβώς τις οδηγίες και τα tips: Το πιάτο, έτσι, θα γίνει επιπέδου ιταλικής τρατορίας. Και δεν θα σας έχει κοστίσει πάνω από 0,50 λεπτά το άτομο», τονίζει ο σεφ.

Σπαγγέτι με λεμόνι, σκόρδο και ξερό ανθότυρο, από τον Γιώργο Γεράρδο

Υλικά (για 4 άτομα)

1 πακέτο σπαγγέτι 500 γρ.
Ξύσμα από ένα λεμόνι
6-7 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Μερικά φύλλα βασιλικού
100 γραμμάρια ξερό ανθότυρο τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση

– Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο. Χρειαζόμαστε 5 λίτρα νερό για κάθε πακέτο μακαρόνια και επίσης αρκετό αλάτι, ώστε το νερό να είναι σαν το θαλασσινό. Για οικονομία χρόνου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βραστήρα, για να ζεστάνετε το νερό.
– Όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια, σπάμε τις σκελίδες του σκόρδου με το πλατύ μέρος ενός μαχαιριού, χτυπώντας το με την παλάμη μας. Θέλουμε το σκόρδο σπασμένο καλά και σχεδόν λειωμένο.
– Προτού σουρώσουμε τα ζυμαρικά, κρατάμε μια κούπα από το νερό όπου τα βράσαμε. Σουρώνουμε, και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο.
– Κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και ανακατεύουμε συνέχεια για 4-5 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσει το σκόρδο και να γίνει ξανθό. Προσοχή μόνο μην το αφήσετε και καεί, γιατί πικρίζει.
– Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού, το νερό του βρασμού, το μισό τυρί, τα ζυμαρικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
– Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με μερικά φύλλα βασιλικού και τριμμένο ανθότυρο.

//Ο Γιώργος Γεράρδος είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Hops beer & burgers» (Δράκου 10, Κουκάκι, τηλ. 212 1044356). Από το Σεπτέμβριο, ο «Ανθός» του (πριν στην Καλλιθέα) μετακομίζει στην Κηφισιά (Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, τηλ. 212 1044356).

Στην επόμενη σελίδα: Σπαγγέτι με γαρίδες, ντοματίνια και ούζο, από τον Χρήστο Τζιέρα.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top