DSC_1965katerinagkioni-1190

Μια καλοκαιρινή έκρηξη ελληνικών γεύσεων.

Σπαγγέτι με γαρίδες, ντοματίνια και ούζο, από τον Χρήστο Τζιέρα

Υλικά (για 2 άτομα)

240 γρ. σπαγγέτι
12-14 γαρίδες Νο 2 καθαρισμένες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
200 ml σάλτσα ντομάτας
200 ml ζωμό γαρίδας
80 ml κρέμα γάλακτος
60 ml ούζο
40 γρ. παγωμένο βούτυρο
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι.

Εκτέλεση

– Σε ένα τηγάνι σoτάρουμε τις γαρίδες.
– Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι με τα ντοματίνια και μετά από 2 λεπτά το σκόρδο.
– Σβήνουμε με το ούζο και φλαμπάρουμε.
– Προσθέτουμε στο τηγάνι μας τη σάλτσα ντομάτας και το ζωμό γαρίδας.
– Συγχρόνως, σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα σπαγγέτι για 5 λεπτά και τα ρίχνουμε κατευθείαν στη σάλτσα στο σημείο που προσθέτουμε την ντομάτα με το ζωμό γαρίδας.
– Σιγοβράζουμε για ακόμα 2 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και μετά από 1 λεπτό το παγωμένο βούτυρο.
– Δένουμε τη σάλτσα μας και, μόλις λειώσει το βούτυρο, σερβίρουμε.

Tip
Αντί για ούζο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονιάκ ή λικέρ μαστίχας. Κι επίσης, να προσθέσουμε στο τέλος λίγη τριμμένη φέτα.

//Ο Χρήστος Τζιέρας είναι ο επιβλέπων σεφ των εστιατορίων «Belle Amie» (Αγγ. Μεταξά 11, Πειραιάς, τηλ. 210 4175740), «Piu Verde (Στρ. Αλ. Παπάγου & 8ης Μεραρχίας, Άλσος Παπάγου, τηλ. 210 6546185), «Pizzoteca» (Πειραιάς και Ν. Σμύρνη).

Στην επόμενη σελίδα: Σπαγγέτι με λεμόνι, φέτα και βασιλικό, από τον Βασίλη Τζίμα.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top