11_new

Όταν σερβίρουμε γαρνίρουμε από πάνω με το ψημένο κουκουνάρι.

Σπαγγέτι με λεμόνι, φέτα και βασιλικό, από τον Βασίλη Τζίμα

Υλικά (για 4 άτομα)

1/2 κ. σπαγγέτι
1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
1/3 φλιτζ. τσαγιού παρμεζάνα
2 κ.σ. φρεσκοκομμένος βασιλικός
200 γρ. φέτα τριμμένη
2 κ.σ. ψημένο κουκουνάρι.

Εκτέλεση

– Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε, κρατάμε όμως μέσα στην κατσαρόλα μια ποσότητα νερού ίση με 2 κουταλιές της σούπας.
– Ρίχνουμε αμέσως –χωρίς να τα κρυώσουμε– τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, την παρμεζάνα, το βασιλικό κια τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά,
– Σερβίρουμε και από πάνω γαρνίρουμε με το ψημένο κουκουνάρι.

Tip
Αντί για σπαγγέτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πένες και, αφού τις κρυώσουμε, προσθέτοντας στα υπόλοιπα υλικά 150 γρ. φινόκιο σε λεπτές φέτες, να τα σερβίρουμε ως μακαρονοσαλάτα.

//Ο Βασίλης Τζίμας είναι ο σεφ του εστιατορίου «The Mandarin», Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Πολιτεία, τηλ. 210 6201081.

Στην επόμενη σελίδα: Σπαγγέτι με γαρίδες και πεπεροντσίνο, από τον Τάσο Αντωνίου.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top