Είναι ένα από τα πιο αγαπητά προϊόντα της χώρας μας και σήμα κατατεθέν της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Κατά πολλούς το αβγοτάραχο είναι το «χαβιάρι της Ελλάδας» και τώρα ήρθε η στιγμή να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αίγλη.
Το PSYCHE, ένα magnum opus του Ζαφείρη Τρικαλινού, γεννιέται από μια ήπια διαδικασία ωρίμανσης των αβγών του κέφαλου, που αποκαλύπτει ένα ζουμερό, πολύτιμο πυρήνα. Έχει βελούδινη υφή και λεπτή, αλλά μακράς διαρκείας, γεύση. Από την αρχή μέχρι το τέλος, τον ουρανίσκο πλημμυρίζουν αρώματα ιωδίου και θάλασσας.
Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε τις καθαρές και ανόθευτες γεύσεις του αχινού και των φυκιών να γίνονται φρουτώδεις, γλυκόπικρες στο στόμα. Με μια υφή σχεδόν κρεμώδη να «σερφάρει» στη γλώσσα, χαρίζοντας επίμονη επίγευση “umami” στο μοναδικό αυτό προϊόν.
Το Trikalinos Avgotaraho PSYCHE δεν το μαγειρεύουμε -επ’ουδενί!- αλλά το προσθέτουμε φινίροντας ένα πιάτο. Απολαύστε το σε φρυγανισμένο ψωμί ή blinis, ως συνοδευτικό σε συνταγές με θαλασσινά, αβγά, ζυμαρικά, ακόμα και όσπρια. Στο ποτήρι γυρεύει τις παγωμένες φυσαλίδες της σαμπάνιας αλλά και ξηρά και μεταλλικά λευκά κρασιά (Σαντορίνες και όχι μόνο), και ακόμα εκλεκτή βότκα ή και καπνιστά ουίσκι από τις Σκοτσέζικες νήσους.
Δείτε ακόμα: Ένα αποκλειστικό Video του Andro, για το success story του αυγοτάραχου.