Trikalinos PSYCHE: Το «χαβιάρι της Ελλάδας» περνάει σε άλλο επίπεδο

Ένα νέο, καινοτόμο και «φρέσκο» αβγοτάραχο που φέρνει την πεμπτουσία της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου στο στόμα.

 
IMG_5390_pyramid_open_net_vase_w

Το αυγοτάραχο είναι το «χαβιάρι της Ελλάδας» και τώρα ήρθε η στιγμή να αποκτήσει την αίγλη που του αρμόζει.

Είναι ένα από τα πιο αγαπητά προϊόντα της χώρας μας και σήμα κατατεθέν της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου. Κατά πολλούς το αβγοτάραχο είναι το «χαβιάρι της Ελλάδας» και τώρα ήρθε η στιγμή να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αίγλη.

Το PSYCHE, ένα magnum opus του Ζαφείρη Τρικαλινού, γεννιέται από μια ήπια διαδικασία ωρίμανσης των αβγών του κέφαλου, που αποκαλύπτει ένα ζουμερό, πολύτιμο πυρήνα. Έχει βελούδινη υφή και λεπτή, αλλά μακράς διαρκείας, γεύση. Από την αρχή μέχρι το τέλος, τον ουρανίσκο πλημμυρίζουν αρώματα ιωδίου και θάλασσας.

Απολαύστε το σε φρυγανισμένο ψωμί ή blinis, ως συνοδευτικό σε συνταγές με θαλασσινά, αβγά, ζυμαρικά, ακόμα και όσπρια.
v4_181

Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε τις καθαρές και ανόθευτες γεύσεις του αχινού και των φυκιών να γίνονται φρουτώδεις, γλυκόπικρες στο στόμα.

Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε τις καθαρές και ανόθευτες γεύσεις του αχινού και των φυκιών να γίνονται φρουτώδεις, γλυκόπικρες στο στόμα. Με μια υφή σχεδόν κρεμώδη να «σερφάρει» στη γλώσσα, χαρίζοντας επίμονη επίγευση “umami” στο μοναδικό αυτό προϊόν.

Το Trikalinos Avgotaraho PSYCHE δεν το μαγειρεύουμε -επ’ουδενί!- αλλά το προσθέτουμε φινίροντας ένα πιάτο. Απολαύστε το σε φρυγανισμένο ψωμί ή blinis, ως συνοδευτικό σε συνταγές με θαλασσινά, αβγά, ζυμαρικά, ακόμα και όσπρια. Στο ποτήρι γυρεύει τις παγωμένες φυσαλίδες της σαμπάνιας αλλά και ξηρά και μεταλλικά λευκά κρασιά (Σαντορίνες και όχι μόνο), και ακόμα εκλεκτή βότκα ή και καπνιστά ουίσκι από τις Σκοτσέζικες νήσους.

IMG_5327_psyche_foodstyling_packaging_1_w

Απολαύστε το με σαμπάνια, ξηρά και μεταλλικά λευκά κρασιά, αποστάγματα, βότκα και ουίσκι. Ένα υπέροχο έδεσμα για τις ξεχωριστές στιγμές σας.

 

Δείτε ακόμα: Ένα αποκλειστικό Video του Andro, για το success story του αυγοτάραχου

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close