Οι επιλογές της Trinity Wines που συνόδευσαν τις δημιουργίες του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στο πρώτο «Trinity Wines meets the Chef», (φωτογραφία: Kynthia Kindeli).

Κρασί χωρίς το κατάλληλο φαγητό δεν νοείται. Ούτε, όμως, και το ανάποδο μπορεί να υπάρξει. Είναι κάτι περισσότερο από συνδυασμός. Στην ουσία πρόκειται περί ιδιαίτερης και σπάνια ώσμωσης που αν πετύχει, τότε αναδεικνύονται και τα δύο συνθετικά της… συνάντησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, η οποία ολοένα και ανεβαίνει επίπεδο, η έννοια της συνύπαρξης ενός καλού πιάτου με το αντίστοιχο κρασί λειτουργεί, πλέον, ως αναγκαία και χρήσιμη προϋπόθεση για να επιτευχθεί το μέγιστο της εμπειρίας.

Στόχος είναι να δοκιμαστούν κρασιά που είναι είτε περιορισμένης παραγωγής ή υψηλού κόστους το οποίο κατ’ουσίαν επιδοτείται από την Trinity Wines.

Βοηθάει, βέβαια, το γεγονός ότι τα ελληνικά κρασιά εδώ και χρόνια έχουν αποκτήσει ειδικό βάρος και όνομα πέραν των ελληνικών ορίων, με αποτέλεσμα να έχουν κερδίσει τη θέση τους στα εστιατορικά τραπέζια, αλλά και σε εκείνα των σπιτιών μας.

Παράλληλα, ο ξένος αμπελώνας σε όλες τις εκφάνσεις του τείνει να μας γίνει περισσότερο οικείος σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Γενικώς, η κουλτούρα του μέσου Έλληνα γύρω από την έννοια «κρασί» αρχίζει να εμβαθύνεται με ουσιαστικό τρόπο.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, ο μηνιαίος κύκλος γευστικών συναντήσεων που εγκαινιάζει η Trinity Wines με  καταξιωμένους αλλά και ανερχόμενους chef αναμένεται να λειτουργήσει στην ενδυνάμωση της ιδέας πως ένα καλό πιάτο χρειάζεται ένα «ταίρι» για να αναδειχθεί. Κι αυτό δεν μπορεί παρά να είναι το ταιριαστό του κρασί.

Η γενικότερη προσπάθεια της Trinity Wines είναι μέσα από αυτές τις συναντήσεις να αναδειχθούν γευστικές δημιουργίες με premium & ultra-premium κρασιά από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.

Στην πρώτη συνάντηση, ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης ξεδίπλωσε την μαγειρική του ιδιοφυΐα  ταιριάζοντας μοναδικά ορισμένα από τα εμβληματικά κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα.

Επιπλέον στόχος είναι να δοκιμαστούν κρασιά που είναι είτε περιορισμένης παραγωγής ή υψηλού κόστους το οποίο επιδοτείται κατ’ουσίαν από την Trinity Wines. Προφανώς και έχουμε να κάνουμε με μια optimum γευστική «συνομιλία» που απογειώνεται ως συνδυασμός και προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία.

Ο σεφ Παύλος Κυριάκης αναλαμβάνει τη δεύτερη γευστική συνάντηση της Trinity Wines.

Η πρώτη συνάντηση έγινε με τον chef Αλέξανδρο Τσιοτίνη, ο οποίος είναι βραβευμένος με αστέρι Michelin και ηγείται της μπριγάδας του εστιατορίου CTC. Σε ένα δείπνο 8 πιάτων ο Τσιοτίνης ξεδίπλωσε την μαγειρική του μαεστρία  ταιριάζοντας μοναδικά ορισμένα από τα εμβληματικά κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα από το portofolio της Trinity Wines.

Η επόμενη συνάντηση προγραμματίζεται για τις 22 Φεβρουαρίου στο «The Zillers’ Roof Garden» με τις δημιουργίες του chef Παύλου Κυριάκη. Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν στη συγκεκριμένη βραδιά είναι ιδιαιτέρως αξιόλογα.

Πρόκειται για τα: Champagne Taittinger (Prélude«Grands Crus»), Domaine Bruno Colin (Ruilly 1er Cru 2020), Château Cheval Blanc (Le Petit Cheval Blanc), Romitorio (Brunello di Montalcino), Weingut Dönnhoff (Riesling Auslele Oberhauser Brücke Monopol 2020), Distilleria Morolo (Milla Liquore alla Camomilla con Grappa). Η τιμή κατ’ άτομο είναι στα 200 ευρώ.

 

//Κρατήσεις: Στο τηλέφωνο 210 32 22 277 και εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Clase Azul. Eίναι αυτή η κορυφαία τεκίλα;

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top