Το Tullamore D.E.W. δεν είναι ένα απλό ουίσκι, αλλά ένα ιρλανδέζικο με απαλή γεύση.

Ιρλανδοί δεν είμαστε, αλλά τους Ιρλανδούς τους αγαπάμε. Αλλωστε, όσοι ξέρουν λένε πως μοιάζουμε αρκετά ως λαοί. Εμείς, φυσικά, δεν έχουμε λόγο να γιορτάζουμε την ημέρα του Αγίου Πατρικίου (στις 17 Μαρτίου, παρεμπιπτόντως), αλλά τη γιορτή και τη χαρά την έχουμε στο αίμα μας. Τι Έλληνες θα ήμασταν, άλλωστε;

Κάθε St. Patrick’s Day, οι Ιρλανδοί ξεφαντώνουν. Του δίνουν και καταλαβαίνει. Τα πάντα ντύνονται στα πράσινα και η χαρά, το γλεντοκόπι και το ποτό βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη. Αυτή τη μέρα αν ένας Ιρλανδός σας πει «Cad é an scéal» θα σημαίνει «Τι γίνεται;» και θα εννοεί ότι γίνονται πολλά. Πολλά και γεμάτα ενθουσιασμό και αλκοόλ.

Το Tully είναι το μόνο που επιμένει να υπηρετεί τη «Δύναμη των Τριών» και στα τρία στάδια της διαδικασίας παρασκευής ουίσκι.

Στις συγκεντρώσεις τους, οι Ιρλανδοί στήνουν αυτοσχέδια πάρτι, ακούνε μουσική, χορεύουν, τρώνε μετά μανίας και φυσικά πίνουν Tully –έτσι λένε οι Ιρλανδοί το αγαπημένο τους Tullamore D.E.W. Το οποίο δεν είναι ένα απλό ουίσκι, αλλά ένα ιρλανδέζικο με απαλή γεύση. Το μόνο που επιμένει να υπηρετεί τη «Δύναμη των Τριών» και στα τρία στάδια της διαδικασίας παρασκευής ουίσκι.

Με ένα Tully Tonic το βράδυ μπορεί να κυλήσει πιο ευχάριστα.

Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνει αυτό, αρκεί να πούμε πως αποστάζεται τρεις φορές ώστε να δημιουργήσει ένα ουίσκι εξαιρετικής απαλότητας. Επίσης, συνδυάζει τρεις διαφορετικούς τύπους ιρλανδέζικου ουίσκι –χρυσό grain ουίσκι, single malt και πλούσιο ουίσκι από παραδοσιακό άμβυκα μη συνεχούς απόσταξης (pot still)– για να δημιουργήσει ένα πνεύμα μεγαλύτερης πολυπλοκότητας και αυθεντικού χαρακτήρα.

Τέλος, ωριμάζει σε τρεις διαφορετικούς τύπους βαρελιών –παραδοσιακά βαρέλια που χρησιμοποιούνται για δεύτερη φορά (Refill), βαρέλια μπέρμπον και βαρέλια σέρι– για να δημιουργήσει ανεπανάληπτο βάθος και ισορροπία γεύσης.

Το Tully συνδυάζει τη γλυκιά απαλότητα του grain ουίσκι, την ανάλαφρη σπιρτάδα του pot still και τη φρουτώδη αίσθηση του malt.

Η γλυκιά απαλότητα του grain ουίσκι, η ανάλαφρη σπιρτάδα του pot still και η φρουτώδης αίσθηση του malt γεννούν μια γεύση που διακρίνει το Tullamore D.E.W. από τα υπόλοιπα ιρλανδέζικα ουίσκι.

Κατόπιν τούτων: βάζουμε να πιούμε κι επειδή εμείς δεν έχουμε Άγιο Πατρίκιο να τον γιορτάζουμε με τέτοιες τιμές, μπορούμε αν προτιμάμε να κάνουμε την ανάλογη πρόποση για ό,τι μας αρέσει και μας εμπνέει.

 

Διαβάστε ακόμα: Τα 8 αγαπημένα ουίσκι του James Bond.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top