Τόνος με κρούστα από σουσάμι, σαλάτα με φύκια και lime.

Η απόσταση που χωρίζει τον Πειραιά από την Σαντορίνη μπορεί να μετρηθεί και με όρους γεύσης. Κι αν ο συνδυασμός πετύχει, τότε οι δύο τόποι μπορούν να ενωθούν. Αυτό επιδιώκει να κάνει το Grace Hotel στη Σαντορίνη, μέλος της Auberge Resorts Collection και το γνωστό εστιατόριο Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου.

Κλασικός λάτρης της θάλασσας, ο σεφ Λαζάρου «αναχωρεί» για τη Σαντορίνη με σκοπό να συστήσει το Varoulko Santorini. Από την Παρασκευή 15 Απριλίου, το Grace Hotel θα ανοίξει τις πόρτες του στο Varoulko Santorini φιλοδοξώντας να προσφέρει στους επισκέπτες του μια νέα γαστρονομική εμπειρία.

Το Βαρούλκο, πιστό στη φιλοσοφία του για καινοτόμα ελληνική κουζίνα, υπόσχεται να συστήσει στους επισκέπτες του νησιού συναρπαστικές γεύσεις.

Καλαμάρι με pesto βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας και κονφί τομάτας

Από τη μεριά του, το Βαρούλκο, πιστό στη φιλοσοφία του για καινοτόμα ελληνική κουζίνα, υπόσχεται να συστήσει στους επισκέπτες του νησιού συναρπαστικές γεύσεις στην πιο αγνή τους μορφή. Αλλωστε, έχουμε να κάνουμε με ένα εστιατόριο με θαυμαστή ιστορία (από το 1987, οπότε και άνοιξε), αλλά και αξιοσημείωτες κορυφές (μέγιστη όλων ο αστέρι Michelin που κατέκτησε το 2002 και διατηρεί έως σήμερα, καθώς και οι 35 διακρίσεις στα ελληνικά βραβεία γαστρονομίας “Χρυσοί Σκούφοι” του Αθηνοράματος όπως και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας).

Το Grace Hotel είναι χτισμένο στην Καλντέρα της Σαντορίνης και είναι το μοναδικό μέλος της Auberge Resorts Collection στην Ευρώπη.

Τα πιάτα του Βαρούλκου, όπως το καλαμάρι πέστο και η άλλοτε ταπεινή πεσκανδρίτσα, συμπληρώνουν τις υψηλές υπηρεσίες του ξενοδοχείου.

Πλέον, το Βαρούλκο δεν θα έχει θέα μόνο το Μικρολίμανο, αλλά και την Καλντέρα. Κάπως έτσι, με φόντο τη Σαντορίνη, κλασικό σύμβολο της ελληνικής αιγαιοπελαγίτικης ομορφιάς, και την ατμόσφαιρα του Grace Hotel, τα πιάτα του Βαρούλκου, όπως το καλαμάρι πέστο και η άλλοτε ταπεινή πεσκανδρίτσα, συμπληρώνουν τις υψηλές υπηρεσίες του ξενοδοχείου.

Kαβούρι σε τραγανό μπριός, με βασιλικό, λεμόνι και κρέμα αβοκάντο.

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, μιλώντας για τον νέο σταθμό του αγαπημένου του εστιατορίου, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το καινούργιο ξεκίνημα. Το Βαρούλκο είναι το πρώτο μου παιδί, το οποίο μεγάλωσα με αγάπη και αφοσίωση. Τώρα, είμαι έτοιμος να γνωρίσω στον κόσμο το μικρότερο παιδί μου, το Varoulko Santorini και χαίρομαι που βρίσκουμε το νέο μας λιμάνι στο Grace Hotel, ένα ξενοδοχείο συνώνυμο της εξαιρετικής φιλοξενίας. Ακόμη είναι μεγάλη μου χαρά που “δένουμε” στη Σαντορίνη, ένα νησί με πλούσια γαστρονομική κληρονομιά και παράδοση, ένα νησί πηγή έμπνευσης με υπέροχα τοπικά προϊόντα».

«Είμαι έτοιμος να γνωρίσω στον κόσμο το μικρότερο παιδί μου, το Varoulko Santorini και χαίρομαι που βρίσκουμε το νέο μας λιμάνι στο Grace Hotel», σημείωσε ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

Στο γραφικό Ημεροβίγλι, με τα χαρακτηριστικά πλακόστρωτα στενά, το ξενοδοχείο υποδέχεται τους επισκέπτες του στις σουίτες και τις βίλες του.

Το Grace Hotel είναι χτισμένο στην Καλντέρα της Σαντορίνης και είναι το μοναδικό μέλος της Auberge Resorts Collection στην Ευρώπη. Στο γραφικό Ημεροβίγλι, με τα χαρακτηριστικά πλακόστρωτα στενά, το ξενοδοχείο υποδέχεται τους επισκέπτες του στις σουίτες και τις βίλες του που χαρακτηρίζονται από πολυτέλεια, μινιμαλισμό και κυκλαδίτικη παράδοση.

Crémeux σοκολάτας, ganache καραμέλα, πραλίνα φυστίκι, πουρέ αρακά, sorbet πορτοκάλι – βασιλικό.

Ο Γιώργος Αυγουστής, Γενικός Διευθυντής του Grace Hotel, δήλωσε σχετικά: «Στο Grace Hotel είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία, καθώς έχουμε την τιμή να καλωσορίζουμε τον Λευτέρη Λαζάρου, έναν θρύλο της ελληνικής κουζίνας, όπως και το εμβληματικό Βαρούλκο, ένα εστιατόριο με ιστορία μεγαλύτερη των τριάντα ετών.

«Το Βαρούλκο θα βρει το νέο του “σπίτι” στο Grace Hotel και αναμφίβολα θα αναδειχθεί στον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό της Σαντορίνης», ανάφερε ο Γιώργος Αυγουστής, Γενικός Διευθυντής του Grace Hotel.

Είμαστε βέβαιοι ότι στο Grace Hotel, το Βαρούλκο θα βρει το νέο του “σπίτι” και αναμφίβολα θα αναδειχθεί στον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό της Σαντορίνης, γράφοντας νέες σελίδες στην ιστορία του σε ένα νησί διεθνούς απήχησης. Προσβλέπουμε σε ένα γόνιμο κοινό μέλλον, να μεγαλώνουμε και να εξελισσόμαστε μαζί προσφέροντας όλα όσα έχουν να δώσουν η ελληνική γαστρονομία και η παράδοση της Σαντορίνης».

 

Διαβάστε ακόμα: To Tudor Hall γίνεται πιο τολμηρό, με νέο σεφ.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top