Το Vibo έχει να μας προτείνει πλατό με ελληνικά τυριά και αλλαντικά που σερβίρονται με σπιτική μαρμελάδα και αποξηραμένα φρούτα.

Μοιάζει με κωδική έννοια που αν την αποκρυπτογραφήσεις βρίσκεσαι μπροστά σε εκπλήξεις. Ακούγεται σαν λέξη που αξίζει να την επαναλαμβάνεις σαν μάντρα με την ελπίδα πως θα συμβεί. Όλοι αναζητούμε το… vibo στη ζωή μας. Όλοι το ψάχνουμε, αλλά δεν ξέρουμε πού μπορεί να έχει κρυφτεί.

Μήπως να ψάχναμε και λίγο κατά τη Γλυφάδα; Εκεί βρίσκεται, πλέον, το Vibo Bistrot, ένα ιδιαίτερο ελληνικό bistro όπου το κρασί έχει τον κυρίαρχο λόγο. Ακριβώς στην καρδιά της εμπορικής περιοχής της Γλυφάδας, ο Νίκος Σκρέμπος που τον ξέρουμε από την βραβευμένη Hytra και ο Παναγιώτης Φράγκος (Βrand Ambassador, σύμβουλος κοκτέιλ και ποτών) αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις και τις εμπειρίες τους και να δημιουργήσουν αυτό τον πρωτότυπο χώρο.

Η ζωγραφισμένη οροφή τραβάει τα βλέμματα.

Η πρωτοτυπία ξεκινάει από το όνομα που έδωσαν στο μαγαζί. Vibo είναι η σύντμηση των δύο λέξεων: Vita Bona που στα ελληνικά σημαίνει Ευ ζην. Ακριβώς, αυτό που αναζητούμε όλοι μας.  Η δεύτερη, οπτική, πρωτοτυπία έχει να κάνει με το εσωτερικό του μαγαζιού και τη ζωγραφισμένη οροφή που τραβάει αμέσως το βλέμμα. Ακολούθως ξεκουράζεις το μάτι σου στην ήρεμη καλαισθησία της διακόσμησης και εισέρχεσαι σιγά σιγά στον κόσμο του κρασιού.

Στην κάβα του μαγαζιού βρίσκονται περισσότερες από 80 ελληνικές ετικέτες κρασιού. Ορισμένες εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής.

Το ζητούμενο στο Vibo, πέραν της καλής ζωής ή και εξαιτίας της καλής ζωής, είναι ο επισκέπτης να μυηθεί στις γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που κρύβονται στην ελληνική γη.

Ο προσεγμένος εσωτερικός χώρος του Vibo.

Για το λόγο αυτό, στην κάβα του μαγαζιού βρίσκονται περισσότερες από 80 ελληνικές ετικέτες κρασιού – ορισμένες, εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής, και 20 διεθνείς. Φυσικά, κρασί δίχως συνοδεία καλού φαγητού δεν νοείται. Να μια ακόμη πρωτοτυπία του Vibo: η πρώτη ύλη προέρχεται από Έλληνες μικρούς παραγωγούς.

To πρωί για μονοποικιλιακό καφέ και χειροποίητες μπάρες.

Το πρωί μπορεί κανείς να απολαύσει τον μονοποικιλιακό καφέ του μαζί με χειροποίητες μπάρες ή να τονωθεί με μια ομελέτα από βιολογικά αυγά και την συνοδεύσει με το αγαπημένο του smoothie. Το μεσημέρι, την ώρα του aperitivo, οι συζητήσεις με φίλους ή συνεργάτες μπορούν να κυλήσουν ακόμη καλύτερα με ένα ποτήρι κρασί, ένα Prosecco ή κάποιο κοκτέιλ.

Συνοδεύουμε το κρασί μας με μπρουσκέτα με Rib eye Steak, μουστάρδα και γραβιέρα.

Τι λέτε για μπρουσκέτες με λιαστή τομάτα, μπρεζάολα και λαδένιο τυρί;

Όσο για το βράδυ που τα πάντα είναι πιο ρευστά και χαλαρά, ειδικές ποικιλίες κρασιού που προτείνονται από τους sommelier του Vibo θα βοηθήσουν να κυλήσουν οι έσχατες ώρες της ημέρας με πιο ήσυχο τρόπο. Το Vibo έχει να μας προτείνει πλατό με ελληνικά τυριά και αλλαντικά που σερβίρονται με σπιτική μαρμελάδα και αποξηραμένα φρούτα, καθώς και επιλογές όπως μπρουσκέτα με Rib eye Steak, μουστάρδα και γραβιέρα, λαδένια ολικής άλεσης με σιτάρι ζέας, σπιτική σάλτσα ντομάτας και μπρεζάολα 4μήνης ωρίμανσης, σούσι ντολμαδάκι με κρέμα από αμπελόφυλλα.

Βιολογικό κοτόπουλο με πουρέ σελινόριζας και λαχανικά.

Στο Vibo Bistrot, έχει προβλεφθεί η οργάνωση θεματικών βραδιών, ξεκινώντας την 1η Νοεμβρίου με ειδικές vegan προτάσεις για φαγητό συνοδεία βιολογικών ετικετών κρασιού, για τους απανταχού vegan foodies, γιορτάζοντας την παγκόσμια ημέρα vegan διατροφής.

Η πρώτη ύλη σε όλα τα πιάτα προέρχεται από έλληνες μικρούς παραγωγούς.

Στις 11 Νοεμβρίου, θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε από κοντά τις μοναδικές ποικιλίες ελληνικών μανιταριών μέσα από γευστικές δημιουργίες και εφευρετικούς συνδυασμούς με κρασί και κοκτέιλ. Τέλος, η πρώτη Τετάρτη του μήνα είναι αφιερωμένη στη γυναίκα με διάφορες προτάσεις και εκπλήξεις.

Το Vibo είναι το δημιούργημα του Νίκου Σκρέμπου και του Παναγιώτη Φράγκου.

INFO
// Vibo Bistrot, Γρ. Λαμπράκη 16, Γλυφάδα, 21 0894 8202

 

Διαβάστε ακόμα: Tρυγήσαμε τη χαρά της ζωής, στο Κτήμα Σκούρα.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top