Για καλοκαιρινά απογεύματα, αλλά και νύχτες στο νησί.

Oι γνώσεις μας για τη βότκα είναι συνήθως περιορισμένες στα προφανή. Θα έλεγε κανείς πως είναι στερεοτυπικές: Ένα ποτό που προέρχεται από παγωμένες χώρες του βορρά, που μας φέρνει στο νου ατέλειωτους χειμώνες σε άγονες στέπες και που δεν μπορούμε να την ξεχωρίσουμε από μια και μοναδική γεύση της. Κι όμως, δεν είναι πάντα έτσι.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες βότκες οι οποίες παρασκευάζονται από σιτηρά, η βότκα CÎROC αποστάζεται από εκλεκτά γαλλικά σταφύλια.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες βότκες, οι οποίες παρασκευάζονται από σιτηρά, η βότκα CÎROC αποστάζεται από εκλεκτά γαλλικά σταφύλια, και μάλιστα -κρατηθείτε- στην ευγενή περιοχή του Cognac, κοντά στο Bordeaux. Πρόκειται για μια διαδικασία εμπνευσμένη από πάνω από έναν αιώνα εμπειρίας και δεξιοτεχνίας στην οινοποίηση. Είναι τα εκλεκτά γαλλικά σταφύλια και η πέμπτη απόσταξη στο ιστορικό αποστακτήριο της Maison Villevert που δίνουν στη βότκα CÎROC μια διακριτή γεύση με μια εξαιρετικά φρέσκια επίγευση όπου μαντεύεις νότες εσπεριδοειδών.

Η συγκεκριμένη βότκα έχει νευρώδη χαρακτήρα, ενώ το τελείωμά της σου αφήνει στο στόμα μια απαλή και γλυκιά νότα.

Πίσω από αυτή τη βότκα βρίσκεται ο Jean-Sébastien Robicquet στο θρυλικό Cognac της Γαλλίας.

Τα γαλλικά σταφύλια επιλέγονται ειδικά για συγκομιδή και οινοποιούνται. Το κρασί αυτό αποστάζεται τέσσερις φορές, σε αποστακτήρες. Στην πέμπτη απόσταξη, η βότκα CÎROC δημιουργείται πραγματικά σε ένα παραδοσιακό χάλκινο άμβυκα που στέκει ακόμα στη Maison Villevert, έξω από το Cognac, στη Charente της Γαλλίας.

Πίσω από αυτή τη βότκα βρίσκεται ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την οινοποιία και την ποτοποιία. Πρόκειται για τον Jean-Sébastien Robicquet που είναι ο εμπνευστής και Master Distiller της CÎROC. Γεννημένος από οικογένεια οινοποιών και οινοπνευματοποιών με δραστηριότητα από τον 16ο αιώνα, ο Robicquet έχει την τέχνη της απόσταξης στις φλέβες του.

Η χάρη της βότκας CÎROC έφτασε και στο Lio, το πολυσυζητημένο καμπαρέ της Ίμπιζα που άνοιξε στη Μύκονο.

Ο Jean-Sébastien απέκτησε το δίπλωμά του Οινολογίας το 1988 και μεταπτυχιακό στη Νομική, στα Οικονομικά και τη Διοίκηση της Οινοποιίας το 1990. Συνδύασε την εμπειρία του στην απόσταξη και την ικανότητά του ως οινολόγος για να δημιουργήσει τη βότκα CÎROC το 2003. Έχει αναγνωριστεί από το Great Council of Bordeaux Wines ως «Commandeur de Bordeaux», σε αναγνώριση της αποφασιστικότητάς του για υψηλής ποιότητας, ανώτερα προϊόντα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η βότκα CÎROC έχει «περπατήσει» στο κόκκινο χαλί των Καννών αλλά του London Film Festival.

Το γαλλικό DNA της συγκεκριμένης βότκας δεν το μπερδεύεις. Έχει ζωηρό χαρακτήρα, το τελείωμά της σου αφήνει στο στόμα μια απαλή και γλυκιά νότα. Ίσως αυτές οι ιδιότητες της -που δεν τις περιμένεις από μια βότκα της σειράς- να την έχουν κάνει ονομαστή. Δεν είναι τυχαίο ότι η βότκα CÎROC έχει «περπατήσει» στο κόκκινο χαλί των Καννών αλλά του London Film Festival.

Το jetty όπου αποβιβάζουν τα σκάφη στον Scorpio.

Φέτος, νυχτοπερπατάει εντόνως και στη Μύκονο. Tαυτισμένη με το καλοκαίρι και με την joie de vivre στην οποία ειδικευόμαστε εν Ελλάδι, η βότκα CÎROC δεν λείπει από τα κορυφαία κλάμπ της Μυκόνου. CÎROC σημαίνει διασκέδαση και διασκέδαση σημαίνει Μύκονος. Έτσι, το φετινό καλοκαίρι βρήκε την ultra-premium βότκα CÎROC στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, παρέα με επτά γνωστά πρόσωπα.

Η Κέισι Μίζιου, ο Έντουαρντ Στεργίου, η Χαρά Παππά, η Ανδρομάχη Δημητροπούλου, ο Bill Roxenos, η Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδη και ο DJ Kas έζησαν ένα καλοκαιρινό τριήμερο παρέα με την ultra-premium βότκα CÎROC και μας έδειξαν τι σημαίνει CÎROC YOUR SUMMER – CÎROC YOUR MYKONOS.

Tα κοκτέιλ που μπορούμε να απολαύσουμε με βάση την ultra-premium βότκα CÎROC είναι άκρως καλοκαιρινά.

Η παρέα της CÎROC απόλαυσε ένα Μυκονιάτικο τριήμερο που τα είχε όλα: στιγμές πολυτέλειας και χαλάρωσης στο Mileo Boutique Hotel, χαλάρωση στη πανέμορφη παραλία του Solymar Beach Restaurant στο Καλό Λιβάδι, μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στο Scorpios, ιδιωτικά πάρτι στο διεθνές καμπαρέ Lio Mykonos και στιγμές πολυτέλειας δίπλα στην πισίνα στο νεότευκτο Destino Pacha Hotel.

Δοκιμάστε το Cîroc Spritz με χυμό cranberry και πορτοκάλι, σιρόπι ζάχαρης και αφρώδη οίνο, γαρνιρισμένο με μία φλούδα πορτοκαλιού και φύλλα φρέσκου δυόσμου.

Κάτι που μπορούμε να κρατήσουμε και για τα απεριτίφ μας εκτός Μυκόνου, είναι τα κοκτέιλ με βάση την ultra-premium βότκα CÎROC: Το Cîroc Spritz με χυμό cranberry και πορτοκάλι, σιρόπι ζάχαρης και αφρώδη οίνο, γαρνιρισμένο με μία φλούδα πορτοκαλιού και φύλλα φρέσκου δυόσμου δίνει μια απολαυστική γεύση δροσιάς κάτω από τον λαμπερό μεσημεριανό ήλιο.

Για παρέες που θέλουν να κάνουν ολοήμερο πάρτι στη Μύκονο.

Το Cîroc Fizz με χυμό cranberry, χυμό πορτοκάλι και λεμονάδα, γαρνιρισμένο με φλούδα πορτοκαλιού και  δυόσμο μπορεί να συνοδεύσει τα γεμάτα ένταση και χρώμα ηλιοβασιλέματα κάθε νησιού του Αιγαίου. Και βέβαια το απλό αλλά σοφιστικέ Cîroc & Tonic -σε λεπτό ποτήρι, με καλής ποιότητας πάγο- δίνει ένα επιπλέον ηδονικό άγγιγμα στις νυχτερινές εξορμήσεις με φίλους, με γέλια και διασκέδαση που διαρκεί.

 

//Παρακαλείστε να μην προωθήσετε το παρόν σε άτομα κάτω των 18 ετών. Απολαύστε υπεύθυνα.   

 

Δείτε το αποκλειστικό βίντεο του Andro TV: Η τέλεια μαργαρίτα με Don Julio reposado, από τον Πάνο Κανατσούλη.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top