Βολάκι Άνδρου, Κρεβασάρα: «Ανώτερο της παρμεζάνας!»

Ο nomad chef Ανδρέας Λαγός δοκιμάζει και προτείνει.

Φωτογραφία :
Μόνικα Κρητικού
 
_MG_8433

Δια χειρός του Ανδριώτη Νίκου Ασούτη.

Η μακαρονάδα έχει τη θέση της σε κάθε ελληνικό σπίτι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα: με κιμά, με μοσχοβολιστή σάλτσα ντομάτας, με θαλασσινά… Και μαζί της, ιδανική συντροφιά, φρεσκοτριμμένο τυρί. Ελληνικό, αγνό, παραδοσιακό. Όπως το σκληρό και με αλμυρούτσικη, δυνατή, γεύση βολάκι της Άνδρου (από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα), που –δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε– είναι πολύ ανώτερο της παρμεζάνας. Το φτιάχνει στο Κόρθι –μαζί με πολλά ακόμη εξαιρετικά είδη τυριών– ο Ανδριώτης Νίκος Ασούτης.

Επικοινωνήστε μαζί του για να μάθετε πού θα το βρείτε. Εγώ στην Αθήνα το προμηθεύομαι συσκευασμένο από το Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής.

 

//Τυροκομικά Άνδρου Κρεβασάρα, Κόρθι Άνδρου, τηλ. 2282061304

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro